Ето защо е добре да увивате краката си във фолио

0
709

То може да ви изцери от всевъзможни болки

 

фолио
То може да ви изцери от всевъзможни болки

Вероятно съветът да увивате краката си в алуминиево фолио ви се струва доста налудничав на пръв поглед. Убедени сме обаче, че щом научите истината, веднага ще пристъпите към неговото изпълнение.

Оказва се, че обикновеното алуминиево фолио, което е неизменна част от съвременната кухня, би могло да ви е от полза не само в готварството, а и да облекчи редица от неразположенията ви.

Няма съмнение, че на пръв поглед лечението с алуминиево фолио ще ви се стори странно, но пък за сметка на това наистина е ефективно. Ще се убедите още след първите няколко пъти, в които приложите този метод на лечение.

За първи път той е приложен от психотерапевт, студентът на Фройд – Вилхелм Райх. Именно това лечение го направи изключително популярен в китайската медицина.
За да прибегнете към този метод на лечение, е нужно да си осигурите алуминиево фолио, което да нарежете на ленти с ширина около 1 см. след това го залепете на широк и дълъг пластир. Разстоянието между всяка една от алуминиевите ленти върху пластира, трябва да е 1.5 см. Същото трябва да е и отстоянието на алуминиевите ленти от краищата на пластира.



Ще усетите значително облекчение още след първата процедура

Приготвени по този начин, залепете алуминиевите ленти върху възпаленото място и ги оставете да действат между 40 и 50 минути.
Китайските медици препоръчват това лечение да е с продължителност между 7 и 10 дни в зависимост от темповете, с които върви подобрението. След това направете едноседмична почивка.

С този прост метод на лечение с алуминиево фолио можете да се избавите от болките при остеохондроза, болки в ставите, настинка, радикулит, рани от различен произход и дори умора.
Ако забележите, че започвате да губите битката с настинката, задължително извадете фолиото от чекмеджето и го включете в действие.

Увийте неколкократно крака си с фолио и го оставете да действа в рамките на около един час. Няма никакво съмнение, че облекчението ще настъпи почти веднага след процедурата. Няколко дни по-късно, настинката ще е отстъпила нацяло.

Освен това фолиото е и отличен „лек“ за умора. За целта е нужно да го нарежете на тънки ленти и да го поставите във фризера. Няколко часа по-късно нанесете замръзналите ивици от алуминиево фолио върху бузите и клепачите си и ги оставете за няколко минути. Ще се уверите, че умората и сънливостта ще ви напуснат почти веднага.

В случай, че ви измъчват болки в ставите, е нужно да прикрепите фолиото с лъскавата му страна към източника на болката. След това го фиксирайте с превръзка и го оставете да действа в продължение на няколко часа. Повтаряйте процедурата в продължение на една седмица, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.