Така се прави уникален пълнен свински врат (алтернатива на агнешкото за празника)

0
1242

Този пълнен свински врат става просто невероятен

пълнен свински врат
Забележителен става този пълнен свински врат, страшно вкусен

Предлагаме ви рецептата за пълнен свински врат. Вкусотия, която може да бъде абсолютна алтернатива на агнешкото за Великден, ако не сте успели да си купите или не ядете такова. Прави се много лесно и се топи в устата. Доволни ще останете.

Трябват ни две лъжици вино, две лъжици зехтин, сол на вкус, 100 грама пармезан или кашкавал, чери или обикновени домати, три щипки чесън на прах или счукани скилизки, два килограма свинско месо.

Първо трябва да сме се снабдили с цяло парче свински врат, но обезкостен. По цялата му дължина после започваме да правим дълбоки прорези.

Посоляваме отвътре месото и го напълваме с вече нарязаните на парчета домати, както и с нарязания на ивици пармезан.



След това смесваме чесън, зехтина, виното и малко сол. Разбъркваме ги хубаво и с тази марината обилно си намазваме месото, вече напълнено. Оставяме го така в хладилника, за да престои една цяла нощ.

На следващия ден го взимаме и го поставяме да се пече във фурната в тавичка, заедно с малко вода в нея. Добре е да го покрием и с метално фолио, за да стане ултра крехко.

След като видим, че месото е вече почти готово, махаме фолиото и го оставяме да се допече на открито, за да хване апетитна и вкусна коричка.

С тази вкусотия редовно гощаваме домочадието и приятелите си, които не спират да го хвалят. А и има защо. Става наистина невероятно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.