Направете си чудно вкусен домашен дюнер (в пъти по-качествен от купешките)

0
971

Рецептата за домашен дюнер е много лесна и най-вече страшно вкусна

Почти всеки обича да си похапне един голям и вкусен дюнер. Друг е въпросът, че много от нас ги избягваме, заради проблема с качеството на продуктите и хигиената при повечето дюнерджийници навън.

Затова ви предлагаме една лесна и изпитана рецепта за направата на домашен дюнер – хем вкусно, хем прясно и читаво. Този дюнер може да сервирате на детето си без никакво колебание и страх от хранително разстройство. Сами ще видите колко лесно се приготвя.

домашен дюнер
Чудно вкусен домашен дюнер – след него няма да посегнете към купешките

За тестото са ни необходими половин пакетче мая, чаена лъжичка захар, чаена лъжичка сол, 200 грама вода и брашно.

А за вкусната плънка ни трябват 400 грама телешко месо (може и с пилешко), кисели краставички, един домат, малко пържени картофки, майонеза, кисело мляко, чесън на прах, две лъжици пържен лук и щипка черен пипер.



Най-напред накълцваме месото на ситно и го запичаме на фурна с малко мазнина в тавичката. Добре е да го разбъркаме няколко пъти. След това замесваме тестото и правим от него топки с големината на яйце. После ги разточваме на много тъничко.

Печем ги на сач, но ако нямаме такъв, може и на тиган, но без никаква мазнина в него. След като вече са изпечени, добре е да ги покрием, за да омекнат.

После във всяка от питките слагаме соса, който предварително сме спретнали от млякото, майонезата и чесъна. Месото добавяме, чак когато питките ни вече са хубаво намазани със соса. Заедно с мръвките, поставяме в тях и пържените картофки, запържения лук, нарязаните кисели краставички и домата.

Завиваме домашния дюнер така, че долната част от питката да се прегъне навътре, за да не ни изтече соса. А после увиваме досущ като палачинките. Ако желаем, може да прибавим и още неща в нашия вкусен дюнер като ситно накълцано зеле например, но всичко това е по желание на всеки.

Сами ще се уверите колко вкусен става домашният дюнер и най-вече – знаете точно какво има в него, както количеството, така и качеството на продуктите. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.