Празнична рецепта за най-крехкото свинско месо и… още нещо (ще се влюбите)

0
617

Това свинско месо, приготвено по тази рецепта, става ама крехко – пръстите ще си изядеш

Тъкмо за празници – такава е тази фантастична рецепта за най-крехкото свинско месо, приготвено по наистина майсторлъшки начин, както сами ще го признаете.

Важното е, че се прави повече от лесно и не се искат специални умения, а само желание. Ето и точната му рецепта, заедно с необходимите за целта продукти.

Най, ама най-крехото свинско месо с подобрения
Най, ама най-крехото свинско месо с подобрения

Трябват ви кило и 200 свинско филе, две глави кромид лук, около 400 грама зелени маслини – от тези с червена чушчица, 250 грама синьо сирене, една кофичка заквасена сметана от малките, 30 грама краве масло, 4 лъжици олио, 150 грама бяло вино, черен пипер и щипка сол.

Най-напред нарежете на ситно лука и го запържете до златисто заедно с маслото и олиото. Когато е вече готово, към него добавяме и нарязаното месо – на по-големи парченца. Наръсваме малко черен пипер и заливаме с топла вода.



Тази вкусотия я задушаваме на среден огън за около половин час, а когато месото вече се свари, го изваждаме. На неговото място слагаме натрошеното синьо сирене и нарязаните, а може и цели зелени маслини и не на последно място сметаната.

Разбъркваме отлично всичко това в тигана и оставяме да поври за около десетина минутки, така че да се получи и сосче. Накрая сервираме като поднасяме месото, залято с този вкусен сос.

Гаранция, че това апетитно свинско месо със синьо сирене и други вкусотийки много ще ви допадне. А и е отлична идея да го сервирате и на гостите си по специален повод. Желаем на всички вас добър апетит и до нови срещи с нови рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.