Стойчо Керев акцентира върху бъдещето на човечеството (ВИДЕО)

0
320

Журналистът Стойчо Керев отново акцентира върху важни за всички нас въпроси в предаването „Новото познание“, включително и за  Божествената същност на човека

Гост в поредицата „Новото познание“ Стойчо Керев покани  Александър Миланов.

Гостуването е да довърши темата, която в предишното издание започнаха.

Според Александър Миланов Господ не е някой, който нарежда на хората да правят или да не правят определени действия, а след това да ги наказва ако не постъпват както той очаква.

Господ е една любяща сила, която иска да прояви себе си чрез човека. По тази причина разнообразието в човешките видове като качества, заложби и възможности е толкова голямо.



Какви ползи можем да извлечем за нас ако приемем тази теза?

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Много по-голямо самоуважение към нас самите и към всички хора около нас.

Ако умишлено пречим на някой човек да реализира своята съдба или се държим нехуманно с него, то ние пречим не просто на човека, а на Божествения източник да развива себе си и да разкрива своя потенциал.

Важни са отношенията и връзките между хората, дали те се развиват хармонично или не.

Но не са важни единствено и само отношенията на едни хора към други хора, а как държавите се отнасят към хората.

За съжаление доста често държавите не се отнасят хуманно към своите граждани.

Такова нехуманно отношение е смъртното наказание.

Стойчо Керев
Стойчо Керев и Александър Миланов

Ресурсите, с които планетата разполага като блага са напълно достатъчни и могат да бъдат разпределени даже и за бъдещите поколения.

Хората изпитват негативно отношение към корпорациите, но те не трябва да забравят, че корпорациите са създадени именно от държавите, за да се поддържат конкурентни отношения в областта на икономиката.

Никоя корпорация не обича да изпада в конкурентна среда и в такива ситуации започва да използва човешкия ресурс по нехуманен начин – да го експлоатира, за да може да устои на конкуренцията.

Когато една корпорация наема хора на работа, тя не се интересува от микрокосмоса на човека, от това дали разполага с достатъчно време за своите близки или за други свои лични занимания.

Стойчо Керев
Александър Миланов

За да плаща данъци всяка корпорация е принудена да акумулира печалби. За да изкара печалби тя трябва да изисква от своите работници и служители да работят усилено, а понякога тя ги експлоатира.

За да имаме хуманно отношение, това означава, че йерархията трябва да бъде променена.

Най-важни са хората и техните хуманни интереси, следва държавата, а частните интереси са най-долу в йерархията.

В момента Александър Миланов работи по нова книга, в която се опитва да представи нов холистичен подход и модел на общество, движено от други сили, а не от интереси и алчност, расова дискриминация или избиване на хора.

Още интересни факти ще научите лично от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на Александър Миланов от видеото долу.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.