Ужас: Езеро убива за миг! (В него изчезват хора и животни)

0
307

Езеро убива за секунди

Езеро убива хора и животни за отрицателно време. Понякога над езерото се изобразява красиво небе, друг път то е „обсебено” от странна магия. Страховитата водна повърхност се намира в Африка, в Камерун.

Това езеро може да ви убие само за миг!
Това езеро може да ви убие само за миг!

Сред местните то е жива легенда. Тя се предава от баща на син, още от древни времена. А страховитата му мощ е толкова огромна, че то може да усмърти стотици глави добитък, както и голямо количество хора, и то за отрицателно време. И никой не знае на какво се дължи този опасен феномен.

Камерунци винаги са изпитвали почит и страх към иначе красивото езеро Найос. То се намира на вулканичен кратер, на хиляда метра надморска височина, в средата на хълм, разположен в планината Оку.

Местните жители предават легендата за езерото Найос от поколение на поколение. В нея се предупреждава, че то има невероятна сила и може да убие всеки.



Учените дълго време са се отнасяли с огромно недоверие към това поверие. Те не са обръщали внимание на легендата, до този трагичен ден, когато нещата се обръщат с шеметна скорост.

До 21 август 1986 година, когато се случва наистина голяма катастрофа.

Тогава измират 1700 човека и всички животни, които обикаляли около езерото. Никой не успял да каже какво е довело до тази масова смърт. Според очевидци животните не докосвали труповете, а дори птиците и мухите падали мъртви.

Езерото Найос било преди това източник на живот. Сега то сее смърт. В дълбините му са се натрупали 1,7 милиона тона въглероден диоксид. Дори и на двадесет и осем километра от езерото, силните изпарения от този газ причиняват смърт. И това е причината езерото да убива за миг.

Заради това всичките села в околностите на водната площ са евакуирани. Тези дванадесет хиляди жители сега живеят в новосъздадени селища.И продължават да разказват тази страховита легенда.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.