Весела Коледа от TOPactualno.com!

0
236

Коледа е един от най-светлите празници за всички християни!

Настъпи и тазгодишната Коледа. Това е денят, в който всички вярващи християни отиват на църква и се молят за своето благоденствие.

Екипът на TOPactualno.com ви честити Рождество Христово! За нас читателският интерес винаги е бил най-важното. Затова ще продължим да ви доставяме най-интересните факти и събития по света.

Според Българската църква, на тази дата преди 2016 години се е родил Иисус Христос. Той е Божият син, който слиза на земята със задачата да изкупи човешките грехове.

Въпреки че в България се изповядва православие, от 1968 г. Коледа е установена за честване на 25 декември, както е в католическия свят. Допреди това у нас празникът се е отбелязвал на 7 януари, както е и до днес в почти всички православни страни.



Весела Коледа, приятели!

Рождество Христово полага началото на Новия Завет в Библията. Счита се, че с появата на Младенеца се започва едно ново начало за човечеството. Именно затова той изкупува греховете на хората, оставяйки света по-чист.

TOPactualno.com се надява, че днешната Коледа ще се превърне в повод за много добрини. Хората се сещат за добротата в себе си най-вече на този ден.

До днешната дата човечеството е претърпяло много метаморфози, но Коледа продължава да бъде един от най-почитаните празници. Нека докажем защо е така, вършейки добрини!

Весела Коледа на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.