Чудни кюфтенца с критараки: Ха на бас, че не сте ги яли! (бързи и много вкусни)

0
464

Тези кюфтенца с критараки стават наистина бързо и са чудни

Предлагаме ви рецептата за вкусни кюфтенца с критараки. Обзалагаме се, че не сте ги опитвали. Както и, че ще ги харесате от първата хапка. А и се правят лесно, бързо и най-вече евтино.

кюфтенца с критараки
Бързи, евтини и лесни за приготвяне кюфтенца с критараки

Трябват ни 500 грама кайма, половин глава лук, едно яйце, сол на вкус, чубрица, черен пипер, една чаша с критараки, три чаши вода, две лъжици с доматено пюре, една малка глава лук, един морков, сол, чубрица, магданоз, олио.

Първо трябва да си омесим каймата и от нея да си оформим малки кюфтенца. Тези кюфтенца ги изпичаме на грил тиган или на скара – както ни е удобно и на каквото имаме под ръка.

След това нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме на тигана с олио и с малко вода. Когато видим, че вече са омекнали, прибавяме към тях и доматеното пюре. Доливаме още малко вода.



Изчакваме да заври и чак тогава изсипваме вътре при тях критаракито. Подправяме ястието с чубрица и сол на вкус, а после поставяме вътре и кюфтенцата.

Намаляваме температурата на котлона и оставяме тази вкусотия да си къкри, докато водата изври, а критаракито омекне. Трябва да запомните само, че не бива да го преварявате.

Щом е напълно готово, го разсипваме по чиниите, а отгоре го поръсваме с малко пресен и ситно нарязан магданоз. Пробвайте ги тези кюфтенца с критараки – ще останете омагьосани от вкуса им, защото се получават наистина зверски апетитни.

Пожелаваме ви добър апетит и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.