Я го погледнете пак: Това е най-вкусното телешко с картофи и розмарин! (топ рецепта)

0
378

Това телешко с картофи и розмарин е царицата на всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за телешко с картофи и розмарин. Която спокойно можем да наречем царицата на всяка трапеза. Идея си нямате каква вкусотия и колко крехко става месото.

телешко с картофи
Телешко с картофи и розмарин – няма такава вкусотия, а месото става повече от сочно и крехко

Трябват ни един килограм телешки шол, половин килограм картофи, три глави кромид лук, една глава чесън, 300 грама телешки бульон, зехтин, два стръка розмарин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим телешкия шол от мазнината му и после да го натрием хубаво със сол и с черен пипер. Намазваме го и със зехтин, а после го пържим от всички страни в силно нагорещен тиган.

Трябват му около 30 секунди пържене от всички страни. После взимаме телешкия шол и го поставяме в една тавичка. Заливаме го с телешкия бульон и го пъхаме във фурната, която сме загряли на 220 градуса. Оставяме го в нея за около 30 минутки.



После го изваждаме и в тавата около месото си нареждаме обелените и вече нарязани картофи, нарязания на по-едро лук и целите скилидки чесън.

Поръсваме вкусното ястие с пресния розмарин и го поставяме обратно във фурната. Нея обаче вече я намаляваме на температура от 180 градуса и оставяме тази разкошотия да се пече за още около един час.

Щом видим, че картофите са вече готови, вадим тавичката от фурната и сервираме, докато е още топло. Няма да ви обясняваме какво чудо става това ястие и как се топи в устата.

Само го опитайте и ще се уверите лично, че това е една от най-големите вкусотии, които изобщо сте яли някога. Спокойно може да го предложите и на гостите си, защото ще им вземете акъла.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.