Тези растения ще ви помогнат да се справите с влагата в дома

0
349

Те ще са ви от изключителна полза, тъй като имат мощна абсорбираща функция

Ако домът ви е превзет от влага, то тези няколко растения ще ви помогнат да се справите бързо и лесно с проблема.

растения
Те ще са ви от изключителна полза, тъй като имат мощна абсорбираща функция

В някои домове се появява влага, а обитателите се оплакват, че не намират начин, чрез който да се преборят с нея. В такива случаи на помощ идват тези няколко растения.

Те ще са ви от изключителна полза, тъй като имат мощна абсорбираща функция. Именно тези няколко растения ще оберат излишната влага от въздуха в дома ви.

Ето кои са тези растения:



Спатифилиум
Това растение е известно още като бяло платно или женско щастие. То е едно от идеалните природни средства за обиране на влагата от въздуха в дома ви. Освен това се носят легенди, че то носи щастие и любов в къщата, в която се намира.
Спатифилиумът не само, че абсорбира отлично излишната влага във въздуха, а подобрява значително микроклимата в дома ви. Освен това разрушава плесенните спори. Ще се чувства добре дори и да го поставите на температура 18 градуса.

Кафеено дърво
Съществуват повече от 100 вида кафеени дървета. Обикновено най-често се отглеждат онези, които дават сорта „Арабика“. В случай, че сте решили да си отглеждате такова кафеено дърво у дома, трябва да знаете, че ще можете да се радвате на първите му плодове едва след 5-6 години.

Това означава, че ако взимате дървото с цел да имате под ръка прясно кафе, трябва да купите по-възрастно кафеено дърво. Обича редовното поливане и частично сенчестите места. По време на цъфтежа му ще изпълни дома ви с аромат на дъжд. То е отлично средство за абсорбиране на влагата в дома ви.

Мирта
Това растение символизира насладата и мира. Ако го имате в дома си, то вероятно сте забелязали, че сте в добро здраве. Освен това се грижи и за нормалния климат в жилището ви. Казано с други думи, то е отлично средство за създаването на идеален микроклимат в дома ви. Фитонцидите, отделящи се от цветовете и листата му, са способни да унищожат всички микроби във въздуха.

Лимон
Можете да сте повече от сигурни, че по време на цъфтежа си лимоновото дърво ще изпълни дома ви със свеж аромат.
Освен това и то като гореспоменатите растения притежава свойството да изтегля излишната влага от въздуха. Листата на лимоновото дърво излъчват огромни количества лекарствени вещества, които се явяват като стерилизатор на въздуха наоколо, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.