Тези растения ще стимулират растежа на косата

0
265

Запознати твърдят, че ако прилагате тази билка под формата на маска, тя ще намали значително дразненето и сърбежа

Ако искате косата ви да започне да расте по-бързо и все не намирате правилния начин, за да се случи това, то сте попаднали на точното място.

косата
Запознати твърдят, че ако прилагате тази билка под формата на маска, тя ще намали значително дразненето и сърбежа

В следващите редове ще ви разкрием няколко растения, които доказано ще подпомогнат растежа на косата ви.

Ето ги и тях:

Алое вера
Разбира се няма начин да пропуснем една от най-добрите билки, стимулиращи растежа на косата – добре познатото на всички алое вера. За никого не е тайна, че то е неизменна част от редица рецепти от народната медицина. Това не е никак случайно, защото това растение наистина върши чудеса.



Запознати твърдят, че ако прилагате тази билка под формата на маска, тя ще намали значително дразненето и сърбежа. Освен това ще помогне за укрепването на корените и косата като цяло. Няма да сгрешите, ако започнете да я консумирате и под формата на сок. Дори в аптеките продават извлеци от алое вера.

Коприва
Несъмнено копривата е една от най-разпространените билки. Някои дори биха я нарекли храна, тъй като често присъства на българската трапеза. Истината е, че което и от двете да кажете по отношение на това растение, няма да сгрешите.

Може би не сте предполагали за това й свойство, но тя наистина е отлично средство за ускоряване растежа на косата. Единственото, което трябва да направите, за да се случи това, е да облеете гривата си с отвара от коприва след като вече сте я измили с шампоан. Освен това за постигане на по-добри резултати, бихте могли да добавите няколко капки масло от коприва към шампоана.

Гинко билоба
Специалистите по народна медицина твърдят, че тази билка е изключително здравословна. Поради тази причина се препоръчва да се консумира ежедневно, но в умерени количества. По този начин не само ще закрепите здравето си отвътре, ще засилите имунната си система, а и ще стимулирате растежа на косата си.

Розмарин
Употребата на розмарин също може да реши този „проблем“. Трябва само да разбъркате 1 с.л. изсушен розмарин с достатъчно количество зехтин според дължината и гъстотата на косата ви и да нанесете сместа върху корените. Нанасянето на този еликсир от природата става посредством нежен масаж.

Ако тази процедура ви се вижда твърде дълга и сложна, то няма да сгрешите, ако след като измиете косата си с шампоан, я изплакнете с отвара от розмарин.

Което и от посочените средства да изберете, можете да бъдете сигурни, че ще ви помогне, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.