Бабин лек ще превърне напуканите пети в бебешко гладки петички

0
827

Този здравословен проблем може да се задълбочи, ако не му обърнете внимание навреме

 

напукани пети
Този здравословен проблем може да се задълбочи, ако не му обърнете внимание навреме

Всеки, който се е сблъсквал с проблема с напуканите пети е наясно колко неприятни са те.

Освен, че са доста неприятна гледка и са груби, напуканите пети са и изключително болезнени. Обикновено повечето хора занемаряват стъпалата и в частност петите си през зимния сезон, тъй като не се носят сандали и остават скрити.

Факт е обаче, че напуканите пети не са само козметичен дефект, а и здравословен проблем, който може да се задълбочи, ако не му се обърне внимание навреме.
Е, ние ще ви подскажем лесно решение на проблема с напуканите пети. Нужни са ви само няколко прости съставки, както и да им отделите малко от ценното си време.

Няма никакво съмнение, че след като ги приложите, няма да ви остане нищо друго освен да се насладите на бебешко гладките петички, с които сте се сдобили. Стъпалата ви ще изглеждат превъзходно, кожата ви ще е в отлично състояние, а от пукнатините по петите няма да е останала и следа.



Ето как да се справите с напуканите пети в три лесни стъпки:

Стъпка №1 – почистване
За тази стъпка се нуждаете от 2-3 л. топла вода, 2 с.л. сода бикарбонат, 2 с.л. морска сол и пемза.
Изсипете топлата вода в леген и добавете содата и солта. Разбъркайте добре, потопете краката си в сместа и оставете да покиснат в продължение на 15-20 минути. Накрая ги подсушете и ги изтрийте с пемзата.

Следвайте стриктно всяка стъпка и резултатът няма да закъснее

Стъпка №2 – скраб
Нуждаете се от 2 с.л. масло (най-добре маслиново, кокосово или рициново), захар или смляно кафе.
В малък съд смесете растителното масло с 1 с.л. захар или смляно кафе. Разбъркайте и с получената смес масажирайте краката си в продължение на 5 минути. След това ги измийте с топла вода и ги подсушете.

Стъпка №3 – овлажняващ крем
Както вече сами се досещате, последната стъпка е посветена на хидратацията на стъпалата, която е от огромно значение за справянето с напуканите пети.
За да си приготвите овлажняващия крем са ви нужни свещ (восък) и зехтин (можете да го заместите и с кокосово масло).

В огнеупорна купа поставете 2 ч.л. зехтин или кокосово масло и парченце свещ. Сложете купата в съд с гореща вода и загрейте до пълното разтопяване на съставките. Разбъркайте добре сместа, за да се хомогенизира и отдръпнете от котлона. Оставете я настрани да се охлади, след което нанесете от нея върху кожата на краката си. Препоръчително е да прилагате този овлажняващ крем всяка вечер преди сън. Нанасяйте го върху предварително измити и подсушени крака, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.