Тези евтини продукти ще ви помогнат в борбата с неприятния косопад

0
361

За сметка на това действат безотказно

 

косопад
За сметка на това действат безотказно

Със сигурност не са никак малко представителките на нежния пол, които страдат от косопад.

В следващите редове ще ви разкрием няколко евтини продукта, които за сметка на това вършат чудеса в борбата с неприятния косопад.

Тези продукти не само ще ви помогнат да се справите с косопада, а и ще стимулират растежа на косата ви. Не на последно място трябва да отбележим, че те ще я направят и значително по-лъскава отпреди.

Казано с други думи, добре е да разполагате в арсенала си с поне един-два от тези продукти против косопад.
А кои са те, ще ви разкрием в следващите редове.



Ето кои продукти е добре да имате под ръка за ефикасна борба с неприятния косопад:

Прополисова тинктура
Неслучайно челната позиция е отредена именно на прополисовата тинктура. Тя не само се бори изключително успешно с косопада, а и укрепва и стимулира косата. Освен това тя ще ви помогне да се справите успешно с мазната коса и пърхота.

Прополисът е един от малкото природни продукти, които не губят полезните си свойства при топлинна обработка. Освен това той действа наистина отлично в борбата с косопада. За целта е нужно само да изплакнете косата си с прополисова инфузия, приготвена в съотношение 1 част тинктура от прополис към 3 части вода.

Много е важно обаче да отбележим, че този лек против косопад не е подходящ за блондинките, тъй като тинктурата може да оцвети косата ви. Не трябва да я използват и хора със суха и увредена коса, тъй като прополисът изсушава скалпа.

Можете да им се доверите спокойно

Витамини А и Е в течна форма
Витамин А не само ще възстанови структурата на косата и ще я подхрани, а и ще я направи значително по-лъскава. Тук е важно да се отбележи, че той не може да се прилага върху косата в чистата му форма. Това означава, че можете да го добавяте към всички продукти за грижа за косата. В този ред на мисли най-добре е да го добавите към регенериращи маски.

Витамин Е пък подпомага растежа на косата и освен това увеличава притока на кръв към скалпа. Той също може да бъде добавен към всяка маска.

Течен глицерин
Вероятно сте забелязали, че глицеринът присъства в повечето продукти за коса, както и в козметиката. Поради невероятната му способност да задържа влага, несъмнено употребата му върху косата ще я направи по-гладка и лъскава.
Той също не трябва да се прилага в чистата му форма върху косата, тъй като ще започне да черпи влага от нея. Ако пък го добавяте към маска за коса, трябва да се уверите предварително, че в нея се съдържа достатъчно течност.

Така например можете да приготвите отвара от лайка, към която да добавите 1 ч.л. глицерин. След това нанесете топлата смес върху косата и я увийте. Несъмнено ще усетите разликата още след първата процедура, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.