Дами, не допускайте тези грешки в гримирането! Те не само ви загрозяват, а и състаряват

0
484

Не прекалявайте с макиажа

 

гримирането
Не прекалявайте с макиажа

Няма никакво съмнение, че гримирането е сред основните задачи на всяка уважаваща себе си жена.

Мнозина от дамите смятат, че именно гримът е в състояние да прикрие недостатъците като същевременно подчертае естествената им красота. Много често обаче въпреки старанията, които полагате, се получава точно обратното.
Вероятно ви се е случвало след като се гримирате да забележите, че изглеждате много по-възрастни.

Истината е, че този ефект се е получил заради грешките, които сте допуснали в гримирането. Гримирането е „фасулска работа“ само на пръв поглед. В действителност то не е никак лесно.

Нанасянето на грима е сложен занаят, в който нискокачествените продукти и невежеството, нямат място. Именно тези две грешки се допускат най-често и водят до резултат, обратен на очаквания.



В следващите редове ще ви помогнем да разрешите този често срещан естетически проблем като ви разкрием седемте най-големи грешки, които дамите допускат в гримирането.

Ето ги и тях:

Черен молив
Добре запомнете, че нанасянето на черен молив за очи върху долния клепач ви прави да изглеждате доста по-възрастни, отколкото сте в действителност. Освен това тази черна черта на долния клепач не подхожда на всяка жена и често пъти вместо да ви разкраси ви загрозява още повече.

Със сигурност не бихте искали да приличате на клоун като краен резултат

Четки за грим
Ако използвате четки за грим с неправилна форма и големина, няма как да очаквате всичко в макиажа да ви се получи перфектно. Същото важи и за некачествените такива.

Червило
Залагайте на тъмните нюанси червило само в краен случай. Бихте могли да си ги позволите най-вече при тежък вечерен грим.
Ако пренебрегнете този съвет, можете да сте повече от сигурни, че ще се състарите значително (поне визуално).

Контур на лицето
Не правете очертаването на контура на лицето толкова забележително, че да се вижда от 10 километра. Достатъчно е да подчертаете съвсем леко чертите си.
Ако имате хубави и силно изразени скули например, е достатъчно само леко да ги подчертаете, а не да ги правите силно забележими.

Фон дьо тен
От особена важност е да подберете правилния нюанс на фон дьо тен. В противен случай ще изглеждате като клоун, изпуснат от цирка.

Спирала
Не допускайте грешката да нанасяте твърде голямо количество спирала върху миглите, особено върху долните. В противен случай ще изглеждате изключително нелепо – сякаш някой ги е циментирал.

Козметични продукти
Ако не успеете да разнесете правилно козметичните продукти по лицето си ще изглеждате наистина доста комично. Става въпрос основно за продукти като крем за лице, фон дьо тен или основа за грим, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.