Превенция и лечение на проблема „миризливи крака“

0
332

Обърнете внимание и на дребните детайли

 

миризливи крака
Обърнете внимание и на дребните детайли

Проблемът „миризливи крака“ е един от най-често срещаните.

Никой не е застрахован, че в определен момент от живота си няма да се сблъска с този проблем.

Няколко са причините, които водят до „миризливи крака“ – лоша хигиена, бактерии, гъбички, обувки, влага и дори стрес.
Разбира се никак не е приятно да попаднете под ударите на този проблем. Дори може да се превърне в причина за срама в социалната среда, в която се намираме.

Към момента на пазара има редица продукти, които се борят с проблема „миризливи крака“. Обикновено тези продукти неутрализират неприятната миризма, но в изключително редки случаи я елиминират изцяло.



В следващите редове ще ви дадем няколко съвета за превенция и лечение на проблема „миризливи крака“.
Трябва да знаете, че за да е ефективна терапията, която ще приложите, е от изключителна важност да вземете някои предпазни мерки.

Често пъти този проблем е в резултат на ежедневните навици. Поради тази причина първото, което трябва да направите, е да идентифицирате причинителите на проблема, за да можете да се справите по-лесно с него.

Поддържайте добра хигиена

От особена важност е да се грижите ежедневно за хигиената на краката си, тъй като по този начин ще намалите значително присъствието на бактерии върху тях. Освен това трябва да се прилагат антибактериални и ексфолиращи продукти, за да се отстранят мъртвите клетки, които се натрупват по краката.

Влажността е една от причините за появата на проблема „миризливи крака“. Поради тази причина е много важно да поддържате краката си сухи и да избягвате влажна среда, тъй като това ще ви помогне да предотвратите появата на гъбички.

Употребата на спрей за крака или дезорорант за крака, е добра идея. По този начин може да се избегне прекомерното изпотяване, както и лошата миризма.

Видът на обувките също играе ключова роля за състоянието на краката. В този ред на мисъл, е добре да изберете обувки, които ще осигурят вентилация на краката.
Синтетичните чорапи допринасят за появата на неприятна миризма. Затова най-добре е да заложите на носенето на памучни чорапи.

Рецепти за справяне с миризливите крака:

Сода бикарбонат
Тя действа като естествен дезодорант и поради тази причина може да замени успешно талка и спрейовете. Достатъчно е да нанесете малко от нея върху краката си и да посипете малко в обувките.

Джинджифил
Настържете среден корен джинджифил и го залейте с достатъчно количество вода, че да го покрие. Сложете сместа на котлона за 15 минути. С получената течност масажирайте краката си вечер, преди лягане, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.