Ето как да научите на секундата дали в кашкавала и сиренето има палмово масло

0
845

Добре е да сте наясно какво купувате

 

сиренето
Добре е да сте наясно какво купувате

Ако искате да научите дали в закупените от вас кашкавал и сирене се съдържа палмово масло, можете да го направите на секундата.

Палмовото масло се получава от листата и плодовете на маслена палма. Този продукт е изключително евтин, но в същото време много опасен за човешкото здраве. Поради високата му точка на топене (35-40 градуса), когато консумираме този продукт, той не може да се абсорбира напълно.

Така палмовото масло се превръща в нещо като пластилин, който полепва по стените на кръвоносните съдове и провокира атеросклероза. Освен това той стои в основата на метаболитните нарушения, както и на онкологичните заболявания.

Палмовото масло започна да се добавя към някои продукти през 90-те години на миналия век, но популярността му нараства с всеки изминал ден. Тази растителна мазнина намалява значително стойността на продукта, което позволява на производителя да печели много повече. Палмовото масло се използва широко в сладкарската промишленост и в производството на млечни продукти.



Този тест става за раз време и няма да ви подведе

Ето как да установите дали в закупените от вас млечни продукти се съдържа палмово масло:
Факт е, че млечните мазнини се топят при температура 28-32 градуса. Именно поради тази причина в устата ви остава усещане за мазно, когато консумирате извара или заквасена сметана, към които е добавено палмово масло.

Друг трик, чрез който можете да установите наличието на палмово масло е като оставите изварата на стайна температура. Ако тя се покрие с жълта кора, но не промени мириса и вкуса си, няма съмнение, че е направена от палмова основа. Ако продуктът е истински, ще започне да се вкисва.

Ако искате да направите експеримента и със сладолед, е нужно да го изсипете върху чиния. Ако продуктът е натурален, той ще омекне, но в същото време ще запази формата си.
Изкуствените пък се топят твърде дълго време и в крайна сметка се превръщат в полупрозрачна течност.

Лесно можете да установите дали кашкавала съдържа палмова мазнина, тъй като в тези случаи той има характерен сапунен вкус. Ако когато го режете на филийки е като гума или пък се разпада, то няма никакво съмнение, че съдържа палмов продукт. Ако оставите ментето на открито, то много бързо ще се напука.

Сложете филийка кашкавал под слънчевите лъчи и след няколко минути тя ще стане мека и ще загуби еластичността си.
В случай, че кашкавалът е фалшив, той ще се втвърди и на повърхността му ще се появят капки мазнина (палмовото масло), пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.