С няколко лесни трика ще накарате метаболизма ви да заработи на свръхобороти

0
521

Те трябва да са неизменна част от ежедневното ви меню

 

метаболизъм
Те трябва да са неизменна част от ежедневното ви меню

В случай, че искате да се избавите от няколко излишни килограма, но в същото време не ви се подлага на изтощителни диети и тренировки, то е добре да накарате метаболизма ви да заработи на свръхобороти.

Може би това ви звучи невъзможно, особено ако вашият метаболизъм е твърде бавен. Е, имаме добра новина за вас и тя е, че мисията е напълно възможна. За целта е необходимо само да добавяте редовно определени билки и подправки към ястията си.
По този начин не само ще успеете да коригирате фигурата си, а и да разнообразите обичайното ви меню.

В следващите редове ще ви разкрием кои са билките и подправките, които ще накарат метаболизма ви да заработи на бързи обороти. Те не само ще допринесат за загубата на килограми, а и ще ви осигурят набор от витамини и хранителни вещества.

Ето ги и тях:



Канела
Не случайно, тя е едно от най-добрите и изпитани средства в борбата с мазнините. Ефектът е гарантиран, ако я съчетаете с мляко и мед. Канелата притежава свойството да контролира холестерола и кръвната захар, както и да подобри глюкозния метаболизъм.

Добре е тези продукти да присъстват ежедневно в менюто ви

Горчица
Консумацията на няколко супени лъжици горчица ще ви избави гарантирано от 50 калории. Това вълшебство на горчицата се дължи на факта, че ускорява метаболизма. В допълнение тя съдържа витамините В и РР, както и цинк, селен и магнезий.

Джинджифил
Той също се нарежда сред топ продуктите за борба с наднорменото тегло. Джинджифилът не само ще успокои вълчия апетит, а и има затоплящ ефект, който ще ви е много полезен в борбата с наднорменото тегло.

Глухарче
Ако добавяте тази билка към ястията ви или си направите чай от него, ще изчистите организма си от излишните токсини. Глухарчето има диуретичен ефект, а и освен това съдържа витамините А, В, С и Е, както фосфор и калций.

Жълт кантарион
Той потиска чувството на глад и по този начин ще ви предпази от преяждане. Най-добре е да го приемате като чай. Освен това той предпазва от стрес и оказва положително въздействие върху психичното здраве.

Куркума
Диетолозите препоръчват горещо добавянето на куркума към колкото е възможно повече ястия. Най-ценното вещество в тази подправка, е куркуминът, който ще ви помогне да се справите с нежеланите телесни мазнини.

Черен пипер
Диетолозите са категорични, че черният пипер трябва да присъства ежедневно в менюто ви. Пикантността на подправката се дължи на съдържащия се в нея пиперинов алкалоид, който помага успешно в борбата с мазнините, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.