Ето защо страдате от бавен метаболизъм, който не работи във ваша полза

0
298

Замислете се добре къде грешите и поправете грешката

 

бавен метаболизъм
Замислете се добре къде грешите и поправете грешката

Хората, страдащи от бавен метаболизъм, са наясно с факта, че той далеч не работи в тяхна полза.

Една от основните причини за наддаване на тегло и изключително ниска ефективност от диетите, е именно наличието на бавен метаболизъм.
Не са малко хората, които стимулират метаболизма си по различни начини.

В следващите редове ще ви разкрием причините, водещи до бавен метаболизъм:

Стрес
Стресът несъмнено забавя метаболитните процеси в организма. Редица проучвания сочат, че ако е под стрес, организмът на жените изгаря 100 калории по-малко, отколкото ако е в спокойно състояние.



Прием на плодове и зеленчуци с нитрати
Истината е, че плодовете, които по принцип са изключително полезни за организма, може и да са вредни… ако съдържат нитрати. В този ред на мисли, трябва да внимавате за качеството на плодовете и зеленчуците, които консумирате. Химикалите, които организмът е принуден да преработи, пречат на нормалния метаболизъм.

Недостиг на желязо
Желязото е елементът, който доставя кислород на мускулите. Кислородният глад води до намаляване на енергията, а това води до бавен метаболизъм. Добре е да добавите към менюто си храни, богати на желязо като черен дроб, елда, бобови растения и др.

Със сигурност допускате поне няколко грешки

Недостиг на йод
Щитовидната жлеза е органът, който оказва директно влияние върху метаболизма. Това е една от причините, поради които трябва да се грижите добре за нея. Грижите включват подхранването й с йод. Това може да стане като консумирате йодирана морска сол, яйца и морски дарове.

Грешна закуска
Закуската с бързи въглехидрати няма да ви донесе нищо друго, освен да навреди на фигурата ви. Заменете шоколадите, бисквитите и сладките кисели млека с ядки. Полиненаситените киселини, съдържащи се в тях, спомагат за повишаването на активността на хормоните, отговорни за изгарянето на мазнините.

Твърде висока температура у дома
Медиците съветват задължително да проветрявате помещението преди сън и причината за това далеч не е само унищожаването на бактериите. Истината е, че студът активира подкожни мазнини, отговорни за изгарянето на калории.

Недостиг на витамин Д
Сутрешното слънце е факторът, който настройва тялото ни към правилния дневен ритъм. Той от своя страна регулира съня, приема на храна, както и изразходваната енергия. Приемайте витамин Д сутрин, за да подпомогнете метаболитните процеси.

Недостатъчен прием на вода
Много хора не приемат достатъчно вода, а след това се чудят защо страдат от бавен метаболизъм. Дневната норма вода, за да имате нормален метаболизъм, е 1.5 литра дневно. Зеленият чай се грижи за изгарянето на калориите, а редица детоксикиращи напитки изхвърлят токсините от тялото, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.