Така се прави пълнено пиле по италиански (ще ви потекат лигите)

0
290

Това пълнено пиле по италиански е истинска приказка, малка фантазия

Предлагаме ви рецептата за пълнено пиле по италиански. Кой ли не обича пиле, особено пълнено. Но ако е и различно при това, а супер вкусно, играта направо заспива. Не го пропускайте, защото със сигурност ще ви допадне много.

пълнено пиле по италиански
Лесно, бързо и наистина уникално е това пълнено пиле по италиански

Трябват ни едно пиле, два моркова, 200 грама ориз, половин чаша олио, една връзка магданоз, един стрък праз, един килограм картофи, едно пакетче масло, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим праза и морковите, а после да си ги нарежем.

Задушаваме си ги след това в олиото и една трета от масълцето, заедно с ориза. Подправяме си ги с черен пипер и сол на вкус.



Добавяме си чаша вода и оставяме да поизври, чак тогава сваляме от котлона ястието. С тази плънка, която сме си направили, след това си пълним пилето.

Преди това обаче трябва да сме го измили, почистили и осолили добре. Напълненото вече пиле си го слагаме в един плик за печене или в намазнена тавичка.

Около него си слагаме целите, но обелени картофи, които сме поръсили с магданоз. Поръсваме ги и с останалото масълце, сол на вкус и чаша вода.

Пъхаме вкусотията да се пече във фурната, която е загрята предварително на 180 градуса.

Печем си пиленцето за около час като го проверяваме дали е готово.

След това го вадим от печката, разчупваме го и го сервираме в чиниите, заедно с вкусната плънка. Ще видите, че ще останете очаровани, много е апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.