Така се прави най-вкусното и крехко печено заешко в марината

0
2017

Това печено заешко в марината става забележителен специалитет

Предлагаме ви рецептата за най-крехкото и вкусно печено заешко в марината. Продава се почти във всички големи търговски вериги, а се прави повече от лесно. Съветваме ви да го опитате, защото ще останете очаровани, а и месото е много полезно.

печено заешко в марината
Страхотен става вкусът на това крехко печено заешко в марината

Трябват ни един заек, а за маринатата са ни нужни две лъжици олио, две лъжици мед, две лъжици соев сос, 50 грама бяло вино, три дафинови листа, шест скилидки счукан чесън, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си направим най-важното от всичко, а именно вкусната марината за заешкото.

Разбира се, това става като си смесим всичките изброени съставки за нея заедно и хубаво, ама много хубаво ги разбъркаме.



След това си взимаме заешкото и го нарязваме на порции. Слагаме го в един по-голям и дълбок съд, а отгоре го заливаме с маринатата. Така добре потопено в нея, то трябва да престои за около два часа в хладилника.

После го взимаме и го слагаме в една тавичка за печене, която леко сме намаслили на дъното. Доливаме му малко вода, а може да му капнем и малко от самата марината.

Пъхаме го да се пече във фурната, която вече сме загряли на температура от 250 градуса. Печем го, докато не видим, че е станало добре запеченко и много крехко.

След това го вадим и го поднасяме още топло на трапезата.

Това заешко става нещо уникално и наистина ще си оближете пръстите с него. За гарнитура може да му сложите всичко, което си изберете по ваш вкус.

Но и само така да го хапвате, пак ще ви е страхотно и нищо няма да ви липсва. Горещо ви го препоръчваме.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.