С този домашен капан комарите нямат шанс!(Лесен, евтин и безопасен-снимки)

0
809

С този домашен капан комарите нямат никакъв шанс

Този домашен капан за комари действа безотказно. Всеки, който обича да сто и на открито на вилата, терасата или край морето знае, че кошмарите са най-големия кошмар.

Този капан за комари действа безотказно, сн. Фейсбук

Когато си хапваш и пийваш сладко-сладко не е много приятно да те нападат кръвопийците.

А и постоянното пръскане с репеленти също не е препоръчително.

Но с този домашен капан не само комарите, но и осите, мухите също не оцеляват. Методът е лесен за правене, икономичен и не изисква много време-максимум пет минути.



За целта е необходима пластмасова бутилка от 1,5 л без тапа, чаша топла вода, две супени лъжици захар, 1 ч.л. суха мая, парче тъмен плат ,фолио или вестник.

Как се прави? Отрязва се горната част на бутилката, като останалото да е равна на една трета от цялото шише.

Пълним дъното с чашата вода, добавяме захарта, и я разбъркваме. После добавяме маята и също я разбъркваме добре.След което поставяме изрязаната част в бутилката, с конуса надолу и закрепяме с тиксо.

Така въглеродният диоксид ще се освобождава само през гърлото на бутилката и няма да се трупат навън.Опаковаме бутилката с фолио или кърпа и добре опаковаме.

Поставяме ги в тъмните ъгли на помещението, където няма течение. Може да се използват и навън, но ефектът е по-слаб.

Комарите налитат на ферментацията, както и от липсата на светлина. Когато се опитват да се измъкнат, предвижват се нагоре, но стените са лепкави и те падат вътре, като умират.

Този капан е предназначен за бременните женски комари, които смучат кръв. Те се ориентират по излъчваното от тялото топлина, както и по издишания въглероден диоксид.

Капанът е валиден две седмици.

Той може да се използва и за улавяне на оси, стършели, мухи и пчели.

Само че на дъното се поставя парченце плодове, мед или конфитюр, но върху поставка от коркова тапа, за да не потъва. Останалият принцип е абсолютно същият.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.