Така се прави най-бързата, сочна и апетитна вкусотия с пиле, която сте опитвали (топ рецепта)

0
557

Тази чудна вкусотия с пиле е нещо невероятно вкусно за всяка вечеря

Предлагаме ви една бърза рецепта за апетитна и сочна вкусотия с пиле, която сте опитвали. Прави се лесно, а е огромна наслада за всяка вечеря.

вкусотия с пиле
Чудна и бърза вкусотия с пиле

Трябват ни едно пиле, 300 грама кашкавал, 500 грама гъби, 250 грама сметана, един морков, три лъжици с доматено пюре, сол и черен пипер на вкус.

Първо трябва да поставим пилето ни да се вари. През това време си настъргваме или нарязваме на много ситно морковите и лука като ги поставяме да се запържат в тиган с вече загрято олио.

Като са готови, прибавяме към тях и доматеното пюре, заедно с нарязаните гъби – може и да са от буркан. Изчакваме пилето да се свари много хубаво, а после го почистваме внимателно от костите и го накъсваме на дребни парченца.



Добавяме месото в тигана, който вече е на котлона и леко си запържваме и него. След това сваляме тигана от огъня и прехвърляме тази вкусотия в една тавичка за печене във фурната.

Половината от кашкавала го настъргваме веднага върху ястието в тавата като с него добавяме и около три черпака от водата, в която е вряло пилето.

Сметаната пък я разбиваме с помощта на малко вода и заливаме после с нея месото. Най-отгоре идва ред и за останалия настърган кашкавал, след което не ни остава друго, освен да бутаме във фурната и да чакаме това чудо да се изпече.

Става нещо просто уникално вкусно, което може да се сервира самостоятелно, или с гарнитура по желание. Ако си го хапвате без нищо допълнително, трябва да знаете, че дори е още по-хубаво. Толкова е апетитно и завършено, че не му трябват овкусители.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.