Ето как се прави най-крехкото говеждо месо! (чуждестранна рецепта, пръстите ще си оближете)

0
613

Това говеждо месо по рецепта от Йемен става супер вкусно

Предлагаме ви рецептата за най-крехкото и вкусно говеждо месо. Идеята идва от Йемен и гарантирано ще си оближете пръстите, щом го вкусите.

говеждо месо
Чудно вкусно и крехко говеждо месо от Йемен

Трябват ни две кила говеждо месо от бут, четвърт чаша масло, една глава лук, седем скилидки чесън, сол на вкус, лъжичка кимион, лъжичка кориандър, четвърт лъжичка куркума, черен пипер на вкус, една осма лъжичка канела, щипка карамфил, кардамон.

Първо трябва да си нарежем месото на малки парчета и да отстраним тлъстото от него. После нарязваме лука и чесъна на ситно, а маслото си го загряваме в тенджера.

После поставяме в загрятото масло чесъна, лука и нарязаното месо. Поръсваме с всички подправки и посоляваме на вкус. Доливаме си и малко водичка.



Захлупваме с капака, за да се задуши и да стане много крехко, и оставяме на котлона да се готви за около един час. Когато е готово, го прехвърляме в една тавичка или глинен гювеч и го поставяме само за около 10-15 минутки да се запече във фурната.

Йемен е една от най-старите страни и култури в света, но освен забележителностите, които могат да се видят там, традиционната им кухня изобщо не е за подценяване. Готвят много вкусно и макар че е различно от родните ястия, обикновено всеки остава силно впечатлен.

Тази рецепта се прави лесно и бързо, затова ви съветваме да я опитате и вие, а после да ни споделите дали и на вас е допаднала.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.