Григор Димитров след триумфа: Отново съм дете!

0
507

Григор Димитров прие много емоционално и развълнувано победата си в Sofia Open!

Българската фурия на тенис корта Григор Димитров не скри невероятните си чувства след големия си триумф в турнира от ATP в София. Гришо показа, че успехът точно тук му е много ценен, забеляза TOPactualno.com.

Възлюбеният на Никол Шерцингер сподели минути след великата си победа, че пак се е върнал в детството си и се чувства прекрасно заради това. Той е на седмото небе, че е спечелил толкова важна купа именно на родна земя.

„Когато бях на корта, усетих пак онова дете, което играеше тук преди толкова много години. Спечелих в България.“ – развълнуван отсече 25-годишният Григор Димитров.

Той благодари на своите родители, публиката и треньора си за подкрепата, коята са му оказали в турнира. Гришо не успя да се изкаже напълно гладко, тъй като емоцията у него властваше и след мача.



Григор Димитров след финала
Григор Димитров с купата

Припомняме, че Григор надделя на финала в „Арена Армеец“ над съперник, който дори е преди него в световната ранглиста. Към момента Гришо е 13-ти, а Давид Гофен е 11-ти. От понеделник обаче българинът ше изпревари Томас Бердих и ще заеме 12-тото място в света. Разбира се, топ 10 си остава голямата цел пред него.

Победата в София донесе 86 хил. евро на Димитров. Това е неговата втора титла през тази година, след тази в Бризбейн. Общите трофеи на Гришо вече стават шест. Голямата му мечта обаче си остава титла от Големия шлем.

Той беше много близо до изпълването й само преди седмица. Тогава достигна за втори път полуфинал от този ранг. Драмата с Рафаел Надал обаче не завърши в негова полза.

Тази вечер Григор Димитров победи с 2:0 сета, но сам се затрудни максимално. В първия спечели със 7:5, въпреки че поведе с 3:0. Във втория пък поведе с 4:0, за да вземе сета едва с 6:4.

Голята радост на България обаче е факт. Имаме уникален тенис гений, който цял свят признава!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.