Така се прави невероятният лимонов ориз (дъхав и вкусен)

1
527

Този лимонов ориз е истински майсторлък, но пък е лесен

лимонов ориз
Много лесно ще си направите този лимонов ориз, който ще ви очарова тотално

Предлагаме ви рецептата за майсторския и много вкусен лимонов ориз. Напук на очакванията, той се прави лесно и се получава наистина нещо отлично.

Дъхав, апетитен и безкрайно вкусен, той е идеален за всяка трапеза и гарнитура на много различни ястия. Веднъж да го опитате само и ще видите, че сме абсолютно прави.

Трябват ни една чаша ориз Басмати, две лъжици олио от рапица, една лъжичка джинджифил, един лимон, две чаши зеленчуков бульон, две щипки млян черен пипер, два стръка пресен магданоз, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем олиото и в него да си запържим ориза заедно с джинджифила. Слагаме и корите от лимона, и запържваме всичко заедно за около една минута.



След това си добавяме сока от лимона и двете чаши зеленчуков бульон. Оставяме да заври на котлона като покриваме тенджерката и оставяме да къкри.

Трябва да видим, че течността се е абсорбирала, което отнема около 20-ина минутки. След това подправяме ястието с черен пипер и сол на вкус и го сервираме още топло на трапезата.

При поднасяне в чиниите отгоре поръсваме и малко ситно нарязан пресен магданоз. Хич не му се чудете на този лимонов ориз, а си го направете при пръв удобен случай, защото е уникален.

Ароматът му и вкусът му са нещо, което моментално ще ви грабне и ще ви накара да си оберете и последното зрънце от чинията. А сме сигурни, че приятелите ви ще ви питат за рецептата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.