Разкошна пита-пица, в която ще се влюбите (лесна и винаги успешна рецепта)

0
730

Тази чудна пита-пица е радост за всяко небце, най-вече за децата – те направо я обожават

Пухкава и страшно вкусна – такава става тази разкошна пита-пица, чиято рецепта ви предлагаме днес. Прави се лесно и ако следвате указанията и разчитате на въображението си, просто няма начин да не ви се получи, при това отлично.

Ето точните продукти и начинът, по който приготвяме това чудно вкусно кулинарно изкушение.

пита-пица
Пита-пица, чиито вкус е направо приказка

Закваската правим с половин кубче мая, една лъжичка захар, една лъжичка брашно, едно яйце, една лъжица сол и още около 500 грама брашно.

За пълнежа са ни нужни шпеков салам, шунка или друг колбас по избор, кетчуп или доматено пюре, сирене и кашкавал – количествата са според вкуса и предпочитанията ни. Може да добавим и нарязани кисели краставички.



Първо правим закваската, която е готова, когато маята шупне. Взимаме една голяма купа и сипваме в нея пресятото вече брашно, солта и яйцето. Закваската я добавяме към тях. Месим мекото тесто и го оставяме после да удвои своя обем.

После разделяме тестото на две топки като разточваме всяка от тях и намазваме с малко краве масло. Поставяме плънката и навиваме на руло, а после подреждаме в тавата. Покриваме вече готовата пита-пица с кърпа и я оставяме да втаса.

Когато видим, че е готова, намазваме отгоре с жълтъка и една лъжица олио и я поръсваме със сусам на семена. Пъхаме я във фурната и печем на около 200 градуса, но не повече.

След като я извадим от тавата, завиваме с една кърпа и я оставяме да изстине малко. Става наистина страшна вкусотия, в която ще се влюби всеки, който я опита.

Тази пита-пица може да се направи и по-голяма, с повече продукти, в зависимост от това за колко човека я правим и дали не сме я предвидили за празничен случай с повече гости. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.