Две жертви и тежко ранен човек в катастрофа днес

0
690

Трагедията на пътя почерни две български семейства. След тежката катастрофа с две жертви движението се регулира от КАТ и е пренасочено по обходен маршрут

Тежка катастрофа днес взе две жертви

В района на Абланица и Сопот до с. Микре се блъснаха два леки автомобила.

Пътната драма се разигра около 07:20 часа. Двама души са загинали на място. Трети човек е откаран в болницата. Жертвите и пострадалият са мъже. Те пътували в единия автомобил.

В другата кола е имало две жени. Дамите получили само леки травми. Екипът на „Спешна помощ“ им е оказала първа помощ на място и не се е наложило да бъдат откарани в болницата.

Движението се извършва по обходен маршрут. Превозните средства трябва да се движат от Микре през  Угърчин към Сопот.



Все още се прави обследване на случая на място. От МВР не са подали информация за причините за тежката катастрофа.

Каквото и да се е случило, двама души вече не са между нас. Възможно е причините предизвикали катастрофата да са физиологични. Ако на водача му е станало лошо. Ако е получил в движение инсулт или инфаркт. Или пък белодробна тромбоемболия.

Причина за катастрофата може да е заспиването на водача в движение. Но най-честата причина е движение с несъобразена скорост.

Тази нощ и сутринта на много места в страната преваля слаб дъжд. Количеството валежи са достатъчни да намокрят пътната настилка и тя да стане опасна за пътуващите.

Ако човек навлиза с висока скорост в участък с мокра настилка, трудно може да избегне пътни инциденти. Без значение дали водачът сам ще самокатастрофира като се блъсне в крайпътно дърво или в крайпътната мантинела. Или автомобилът излезе пътното платно и се преобърне в крайпътна канавка.

Или пък ще предизвика верижна катастрофа.

А през следващите месеци мъглите, сланите и валежите ще стават все по-често срещано явление у нас. После ще започнат валежите от сняг и заледяванията по пътя.

Ако не се спазва дисциплината на пътното платно, черната статистика ще бъде все страшна.

И тази есен водачите ще трябва да сменят своите летни гуми със зимните.

Крайно време е собствениците на превозни средства да си направят разчет на финансите, за да могат да подсигурят зимни гуми за своите коли.

Ако грайферите на вашите зимни гуми са започнали да се изглаждат (под 4 мм), ще се наложи да купите нови. Предвидете този разход в семейния бюджет, за да не бъдете неприятно изненадани в последния момент.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.