Премиерът на Корея разкри тайна за майката на Бойко Борисов

0
621

Днес е вторият ден от официалната визита на премиера Бойко Борисов в Корея. Премиерът на Корея разкри информация за майката на Борисов

С премиера на Корея

Бойко Борисов е първият премиер на България, който е на посещение в Корея.

Министър председателят Ли Нак-йон каза, че това е огромна чест за него и за страната му. В чест на българския премиер беше даден официален обяд.

По време на разговорите корейският премиер казал, че знае за майката на Бойко Борисов, че е била учителка. Поводът не е от уважение към българския премиер, а защото това има отношение с Корея.

По време на Корейската война (от 1950 до 1953 г.) 500 севернокорейски деца са приети в България. Те са били обучавани от български учители. Един от преподавателите била майката на Бойко Борисов.



Срещата с българския премиер е емоционална за корейския премиер по още една причина. След като станал министър председател на страната си, първата официална визита на Ли Нак-йон била в България. По тази причина той възприема нашата страна като своя първа премиерска любов.

В неговия тон премиерът Бойко Борисов каза, че България е отворена за корейския премиер всеки път, когато пожелае да дойде у нас.

След това българската делегация посети Университета за чужди езици „Ханкук“ в гр. Сеул. Корейските студенти подариха на Бойко Борисов плакет за приятелството и като благодарност за развитие на българската студентска програма и на добрите отношения между Република Корея и България.

Бойко Борисов подарява български книги на корейските студенти, които изпълниха хора и народни песни

Корейските студентите направиха голяма изненада като изпълниха български народни танци в традиционни фолклорни носии. А също така изпяха и няколко народни песни.

Премиерът Борисов им подари книги с българската литература: „Немили-недраги“, „Железният светилник“, „Под игото“,  „Мамино детенце“, „Ян Бибиян„, „Тошко Африкански“, „Патиланци“ и други.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.