Трудова злополука отне живота на млад български работник

0
574

По време на работа стана трудова злополука. Пострадаха двама работника. Бяха настанени в болницата. Днес почина по-младият от тях

Работник почина следствие на увреждания от трудова злополука

На 30 септември е извършен ремонт на помпената станция в ТЕЦ „Марица Изток 1”.

Бригадата почиствала шахтата на помпена станция за отпадните води. Единият от работниците е паднал. Другият опитал да го хване, но бил повлечен надолу в шахтата.

Това беше едната от версиите на разследващите. Но се появи и втора версия. Преди да влязат в шахтата е трябвало да се направи замерване за наличие на задушливи газове.

На 30 септември състоянието и на двамата работници беше тежко. Затова нямаше информация дали са отчели наличие на задушливи газове или не. Но ръководството предполага, че газове е имало. Когато влезли в шахтата работниците били замаяни от газовете. Даже изгубили съзнание.В такова състояние са откарани в Стара Загора в УМБАЛ “Стоян Киркович”.

По-възрастният работник на 52 години още в понеделник е претърпял спешна животоспасяваща операция.

Д-р Михайлов каза тогава пред Нова ТВ, че състоянието му е задоволително. Работникът е в съзнание.

Тежко беше състоянието на по-младия 32-годишен работник. Лекарите положиха всички усилия да го стабилизират, но нанесените поражения на организма са били доста тежки.

Въпреки лекарските грижи днес той почина.

От фирма „ЕЙ И ЕС България“ изказваха най-искрените си съболезнования на всички близките на починалия работник. Пред медиите изразиха готовност да продължат да ги подкрепят в този тежък за тях момент.

Екипът на ТОПактуално.ком също изказва най-искрени съболезнования на всички роднини, колеги и приятели на починалия!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.