Древна рецепта за борба с настинките

0
776

Определено ще ви е от полза в сезона на настинките

настинка
Определено ще ви е от полза в сезона на настинките

Няма никакво съмнение, че вече се намираме в сезона на настинките. В този ред на мисли, е добре да разполагате с поне една ефикасна рецепта, която да ви избави от неприятната настинка.

Ще останете изненадани обаче с какво можете да преборите ефикасно настинките. Лечители твърдят, че ако започнете деня си с чаша кафе, ще останете изненадани. Колкото и да е популярна тази напитка, далеч не може да се каже, че знаем всичко за нея.

Факт е, че умерената употреба на кафето не само няма да навреди на здравето ви, а дори ще ви помогне. Освен това вече не е нужно да се чудите дали да добавите към кафето си захар или не.

Оказва се, че приемът на натурално кафе, гарнирано с лъжица мед върши истински чудеса за здравето ви и вкусът му е коренно различен от този, който се предлага масово в заведенията. Запознати издават, че англичаните използват тази напитка за борба с настинките още от 16 век.



В следващите редове ще ви разкрием защо би било добре да се доверите на тази напитка.
Ето какви са ползите от приема на кафе с мед:

Тази рецепта действа безотказно

Имайте предвид, че кафето далеч не е толкова вредно, колкото 1-2 лъжици захар, които се добавят към него. Ако обаче ги замените с мед, картинката става съвсем различна. Медът е съставен от повече от 60% глюкоза и фруктоза, а 10% са отредени на други захари. Същевременно делът на витамини и минерали достига едва 4%. Тази захар обаче е съвсем различна, тъй като е с естествен произход. Имайте предвид, че рафинираната захар, е синтетична.

Разликата между захарта и медът е, че в естествения си състав, медът се абсорбира лесно от организма и не се отлага в най-неподвижните места като гърдите, стомаха и бедрата. Приемете консумацията на мед като подарък за вас и организма ви. В случай, че пиете кафето си без никакви подсладители, е време да помислите за добавянето на 1-2 лъжички мед.

Тук трябва да посочим, че медът се добавя към охладено, но не изцяло изстудено кафе. По този начин запазвате витамините, които иначе биха умрели във врялата напитка. Идеята да добавите мед към леко топло, а не горещо кафе, е да запазите ензимите и витамините, съдържащи се в този пчелен продукт.

Широката гама от витамини от групата В, желязо, фосфор, магнезий и калций, ще обогатят сутрешната ви напитка. Кафето с мед, е с мощни антиоксидантни свойства. Кофеинът подпомага лечението на неприятната кашлица, а медът има омекотяващ ефект и облекчава възпалението, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.