Кестените – природен лек с вълшебни и енергийни свойства

0
964

Сега е моментът да се погрижите за здравето си

 

кестените
Сега е моментът да се погрижите за здравето си

Колкото и невероятно да ви звучи, кестените са природен лек, притежаващ вълшебни лечебни и енергийни свойства.

От векове кестените са се използвали не само за лечение, а и за разкрасяване. Към днешна дата можем да добавим и кулинарното им приложение. Те могат да се приготвят варени или печени, добавят се като притурка към кремове, салати и различни ястия.

Освен, че са полезни и вкусни се смята, че кестените притежават и вълшебни свойства. Истината е, че те зареждат организма, дават повече самочувствие и филтрират електросмога.
В древни времена смятали, че те могат да сбъдват желания, а енергийната им вибрация действа зареждащо, успокояващо и хармонизиращо на организма.

Тъй като вече сме в сезона на кестените, е добре да сте наясно с техните магични свойства.
Ето ги и тях:



Филтър за лъчения
Достатъчно е да поставите в джоба си три кестена. Те ще защитят около 30-40% от тялото ви от вредното лъчение на мобилните антени и безжичните wi-fi устройства.
Специалисти твърдят, че електросмогът е един от невидимите причинители на различни физически неразположения, както и на мигрена, нервност, избухливост и емоционален дисбаланс. Колкото и невероятно да ви звучи кестените и в частност дивите кестени, са способни да се справят като с магическа пръчка с всички тези неразположения.

Те са истинско съкровище от природата

Ако поставите три кестена пред монитора на компютъра си, ще забележите, че ще се свият много по-бързо от обичайното. Това се дължи на факта, че филтрират вредното електромагнитно лъчение, което е навсякъде около нас. То се излъчва от микровълновите печки до хладилника и сешоара.

В случай, че се чувствате уморени и искате да се заредите с енергия и да се успокоите, е достатъчно да вземете два кестена в ръцете си и да ги подмятате от едната в другата ръка. В допълнение това упражнение може да даде увереност на хората, които страдат от липса на самочувствие.

Акумулатори на живот
Народният лечител Петър Димков също е бил наясно с тайните на дивите кестени, които подритваме лекомислено всяка есен по паркове и улици. Лечителят винаги е държал в джобовете си по два-три кестена през месеците септември-октомври за цяр. Тези малки кафяви топчици са удивителни акумулатори на слънчевите лъчи и енергия, които отдават щедро през цялата година. Димков бил убеден, че носенето им или държането им в длани, оказва благотворно влияние върху ставите, мускулатурата, сухожилията и нервната система.

Действат успокоително и приспивно
Мнозина са наясно, че т.нар. конски кестен помага при ревматоиден артрит, ишиас и шипове. Ако ви измъчват стрес и неспокоен сън, сложете под възглавницата си 5-6 кестена, но не повече от 10. Веднага щом положите глава върху тях, те ще включат „психотерапевтичната си програма“ и ще улеснят заспиването, пише edna.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.