Златните български момичета от ансамбъла грабнаха златните медали

0
197

Браво момичета! Отново ни зарадвахте с вашето трудолюбие и безкрайна амбиция! А златните медали, които спечелихте само доказва, че сте номер 1

В оспорваното съревнование от многобоя на Гран при в руската столица  Москва, ансамбълът по художествена гимнастика на България успя да изиграе  не само своето изключително съчетание, но и да  демонстрира самочувствие и класа.

Очарователните и грациозни гимнастички Ренета Камберова, Михаела Маевска,  Цветелина Найденова, Християна Тодорова и  Цветелина Стоянова успяха да изпратят на второ място домакините.

Всеки познава амбициите на руската школа по художествена гимнастика и знае, че те държат да бъдат шампиони.

gymnastika
Българските гимнастички извоюваха златните медали

През годините не веднъж заради рускините българският отбор е бил ощетяван от журито.Но ето, че сега всичко е както трябва да бъде.

Руските гимнастички допуснаха няколко, при това груби грешки на съчетанието с бухалки и с обръчи. Затова получиха 34, 600.

Оценката за българките е 34, 650. Нашите момичета пак бяха ощетени, но поне получиха заслужено златните медали.

Българките гимнастички представиха 2  нови съчетания.

На ленти танцуваха на музиката на Игор Стравински от “Жар птица” и получиха 17, 400, а за съчетанието на обръчи и бухалки звуча музика от саундтрака към  “Цар Лъв”. Журито им даде 17, 250.

На трета позиция се класира отбора по художествена гимнастика на Израел.

Те събраха 33, 400 точки.

Отборът на Израел навлезе скоро в света на художествената гимнастика, но показа, че е достоен конкурент на най-опитните и с традиции отбори като този на България, Русия, Украйна и Беларус.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.