Мистериозната находка на Марс изненада редица световни учени

0
1387

Учените от водещи университети по света са озадачени. Тайнствената находка на Марс, открита от марсохода Curiosity, изуми световната наука

Червената планета Марс крие много тайни

Само преди броени дни стана ясно, че на  Марс бе открита мистериозна находка. Тя изненада учените от цял свят. Това тайнствено откритие бе череп на тревопасен динозавър. На него бе попаднал марсоходът Curiosity по време на своите обиколки по повърхността на Червената планета.

Снимки, направени на тази необичайна находка, бяха изпратени до централата на НАСА и качени на сайта й.

Първоначално снимките от Червената планета не са предизвикали фурор, докато един природолюбител и археолог не открил мистериозния череп на една от тях. На фотографията, която е с достатъчно добро качество, ясно се различават двете челюсти – долна и горна, на черепа на тревопасния динозавър, както и ноздри и запазени зъби.

От изображението се вижда още, че зъбите на гигантското влечуго, са с различен цвят от този на черепа и като че ли са поставени извън черепа, споделя любителят палеонтолог.



dinozavar mars
Тайнствен череп на тревопасен динозавър бе открит на повърхността на Марс

След като бе алармирана световната научна общественост за необичайната находка, открита на Марс, мнозина учени започнаха с интерес да изучават кадрите, изпратени от Curiosity. Те са открили доказателства на тезата, че по формата, размерите и вида на черепа, на челюстите и зъбите потвърждават мнението, че динозавърът е бил тревопасен.

Преди няколко седмици Curiosity откри метан на Марс. Учените коментират, че щом има метан, означава, че там съществуват живи организми. Те може да се малки бактерии. Може да се по-големи екземпляри, но Червената планета изглежда съвсем не е мъртва.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.