Две тежки верижни катастрофи белязаха началото на новата седмица у нас

0
330

Току що отвориха пътя за движение. До сега правеха огледи на мястото на втората от двете тежки верижни катастрофи

При втората от двете верижни катастрофи днес – лекият автомобил, който започнал изпреварването е намачкан Сн: БГНЕС

Втората тежка верижна катастрофа днес се разигра около 08:50 часа в Кресненското дефиле.  Само на 5 км преди град Кресна.

Лек автомобил, управляван от мъж на 44 години започва да изпреварва автовоз.

Насреща идва друг ТИР. За да избегне удара в колата, водачът на идващия ТИР свива рязко встрани и се блъска в автовоза, когото колата се опитвала да изпревари. По този начин лекият автомобил се оказал заклещен между двете големи превозни средства. Колата е доста намачкана.

От тримата водачи единствен е пострадал 44-годишният шофьор. Материални щети са нанесени по колата и по двата ТИР-а. Пострадалият водач е откаран в болницата. Получил голяма рана на главата. Има съмнения за счупен прешлен. Но по-лошото е, че е шофирал след употреба на алкохол.



Първата верижна катастрофа днес стана на пътя между Разград и Русе. Ударили са се два буса и лек автомобил около 05:20 часа сутринта.

При удара са пострадали трима души. В колата пътували майка и син. Жената управлявала лекия автомобил. Пострадал е и водачът на единия бус.

Имат фрактури на крайниците и други травми, но са без опасност за живота.

Освен тежката пътна обстановка рано сутрин, мокрият асфалт и заледяванията, които предстоят да се случат, алкохолът е друг много сериозен проблем за ПТП-та.

До края на месец декември има изключително много празници. Именни дни, Рождество и Нова година. Предстоят тежки гости, купони, сбирки.

Не сядайте зад волана след употреба на алкохол, дори и да сте опитни шофьори. В едната верижна катастрофа днес е пострадал само виновният водач. Както казват старите хора, получил си го е за тарикатлъка. Но има случаи, в които могат да пострадат не само виновните водачи, а техните близки и напълно непознати хора.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.