Стадион „Лудогорец“ сменя името си

0
368

Стадион „Лудогорец“ сменя името си с ново

"Лудогорец"
Стадион „Лудогорец“

Дори и да звучи като шега, в последните дни се разнесе новината, че стадион „Лудогорец Арена“ ще смени името си на „Хювефарма арена“. Това е самата истина. Потвърдено е, че ръководството на футболен клуб Лудогорец е депозирало искането си в Община Разград. Докладната си записка по искането за преименуване е подготвил и Денчо Бояджиев, кмет на община Разград. Записката е оставена на вниманието на Общински съвет Разград, за да бъде обсъдена.

Въпросното предложениепредвижда изменение на концесионния договор за строителство, който визира реконструкцията и модернизацията на „Лудогорец арена“, управлението и поддръжката му след пускането му в експлоатация. Предложението е изпратено от Ангел Петричев, изпълнителен директор на ПФК „Лудогорец 1945″до Община Разград. Това се разбира от докладната записка.

Като основание за смяна на името на стадиона е посочено това, че в последно време „Хювефарма“ ЕООД – София, компания на собствениците на Лудогорец братята Георги и Кирил Домусчиеви, е един от главните спонсори на клуба. Компанията има огромна роля футболният клуб да е сериозен конкурент на редица големи отбори в Европа. Това партньорство ще продължи и за в бъдеще. Припомняме, че футболен клуб „Лудогорец“ е един от елитните български тимове, който се спонсорира и от Efbet. Не сме забравили, че Efbet е поела ангажимента да спонсорира 8 от всичките 14 отбора от Efbetлига.

Финансовата помощ от страна на компанията „Хювефарма“ е определяща за отбора в продължение на много време, вече почти 10 години. Това е помогнало на футболистите от „Лудогорец“ да не мислят за финансовото си обезпечение, а да отдават всичките си сили за налагането на футболния клуб като авторитетен бранд не само в страната но и на Европейската сцена. Компанията е предоставила много средства и за реконструкцията на стадиона и превръщането му в модерно  европейско спортно съоръжение.



От „Лудогорец“ добре разбират, че инвестирането в модерни и многофункционални спортни съоръжения и подходяща инфраструктура е ключово за напредъка и утвърждаването на футболния отбор пред конкурентите. Необходимо е да привличат децата в детско-юношеските школи, да се привличат и мотивират качествени спортисти. Само така могат да се достигнат наистина отлични спортни резултати.

Прилагайки известните „права във връзка с наименованието на стадион“, „Лудогорец“ разчитат да бъдат подпомогнати не само в тренировъчната си дейност, но и за състезателната дейност, и за правилното управление на стадиона.

Успехите на „Лудогорец“ на терена, активното му участие в най-авторитетните европейски футболни турнири, са изключително полезни не само за клуба, но и са самия град Разград. Тъй като града приема огромен поток от хора. Голяма част от тях са фенове на отбора. Когато се провеждат домакински срещи, градът става домакин на значителен брой гости от други български градове и от европейските страни. Това допринася районът да стане популярен в цяла Европа. Същевременно големият поток се отразява на икономиката на града доста положително.

Всякакви други тълкувания на решението за преименуване на стадиона са неверни. От клуба са категорични, че няма да жалят сили и ще запазят и утвърдят авторитета си сред останалите елитни клубове в страната и Европа. Те споделят още, че  собствениците и ръководството на клуба стриктно изпълняват всички свои обещания към града. Това, на практика, е единственият отбор в страната, който следва европейските стандарти и  постига поставените пред себе си цели. Няма спор, че Разград е типично футболен град. Дори и в Европа хората говорят за града с голямо уважение.

Логично е, че изпълнението на искането за промяна на името ще бъде удовлетворяващо както за отбора, така и за компанията „Хювефарма“ ЕООД – София. Ползите ще са взаимни, а въздействието върху бизнеса в Разград ще бъде осезателно и изключително в положителна посока.

Предложението за новото име на стадиона на клуб „Лудогорец“ е предвидено да бъде обсъдено на сесията на Общинския съвет на 18 декември.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.