Автомобил на НСО блъсна дете, Военна полиция излезе със становище преди малко

0
602

Автомобил на НСО блъсна дете в София снощи в 20 часа. Първоначалната информация беше оскъдна

Случаят с колата на НСО беше разследван снощи от Военна полиция

След направеното разследване от Военна полиция и Военна прокуратура, разполагаме с по-подробна информация.

Имаме информация и от болница „Света Анна“, където е било откарано пострадалото 14-годишно момче.

Хронологията на събитията е следната. Автомобил на НСО, който охранява президента се прибира към гаража снощи. В колата BMW 3 е пътувал само водачът. Инцидентът е станал на светофар около 20 часа. Водачът на НСО познава района, затова е шофирал с 40 км/ч.

Момчето изскочило на пътя неочаквано на червен светофар. Въпреки ниската скорост, водачът не очаквал подобно действие. Въпреки маневрата встрани, детето е било ударено и получило рани по лицето, счупен нос, два избити зъба и счупена ръка.



На място разследване проведе екип на Военна полиция. Военните полицаи са разпитали свидетели. Хората потвърдили, че момчето изскочило неочаквано на пътя. До него било друго момче, което направило опит да го спре, докато светне зелено, но не успяло.

Днес от НСО излязоха със съобщение, в което изразяват съпричастност към инцидента с 14-годишния ученик от 119 СУ в София.

В началото Нова ТВ каза, че момчето се намира в много тежко състояние и има риск за живота му.

Преди малко от „Света Анна“ излязоха със съобщение. Изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков даде извънреден брифинг.

Той обясни, че състоянието на момчето е стабилизирано. То е под постоянен лекарски надзор. Неговите родители са неотлъчно при него от снощи.

Д-р Близнаков направи още едно пояснение. Снощи е постъпило още едно дете в клиниката. То е пострадало при ПТП, но в друга катастрофа. Не е било блъснато от колата на НСО.

Второто дете е момиченце на същата възраст. Нейните травми са доста по-леки.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.