Можете ли да изтеглите заем с лошо кредитно досие? – Да, вижте как!

Можете ли да изтеглите заем с лошо кредитно досие? – Да, вижте как!

0
521

Можете ли да изтеглите заем с лошо кредитно досие? – Да, вижте как!

Ако имате лошо кредитно досие, навярно се притеснявате, че няма никакъв шанс да получите какъвто и да било заем. За щастие, има начини да заобиколите факта, че кредитното Ви досие е лошо, и да се опитате да кандидатствате за кредит. Разберете как!

Дори и да имате лошо кредитно досие, може да съществуват начини да получите заем.

кредитно досие

Най-вероятно Ви изглежда непосилно да бъдете одобрен за кредит, изискващ брилянтно кредитно досие, когато кредитният Ви рейтинг е в плачевно състояние. Чувствате се така, сякаш целият свят работи срещу Вас. За щастие, надеждата умира последна. Имаме добри новини! Може и да има начин да заемете пари дори когато имате лошо кредитно досие и нисък кредитен рейтинг.



В Izbiram.bg, нашата основна цел е да предоставяме на своите читатели полезна и изчерпателна информация за продуктите и услугите, които могат да подобрят финансовото им състояние. Нашето желание е да подобрим стандарта на живот на българина, за да живеем в страна с повече спокойни и финансово независими хора. Ето защо постоянно сравняваме продукти и услуги, с цел да обявим най-добрите в съотношение цена-качество. Именно затова събрахме няколко съвети как да бъдете одобрени за заем с лошо кредитно досие.

             Въпреки че може да не сте в състояние да получите идеалния заем на този етап, може да бъдете одобрени, ако си намерите поръчител с висок кредитен рейтинг. Като алтернатива, можете да работите усилено за подобряване на досието си, за да увеличите шансовете си за получаване на кредит в бъдеще. Можете също така да помислите за нетрадиционни източници, от които да заемете парите, от които се нуждаете. По-долу споделяме съвети за получаване на заем с лошо кредитно досие.

  1. Проверете кредитните отчети и рейтинга си
  2. Подобрете кредитното си „здраве“
  3. Поинтересувайте се кои са видовете заеми, подходящи за вас и сравнявайте различни оферти за да ви улесни максимално при избора ви за най-изгоден кредит

 Проверете кредитните отчети и рейтинга си

Един от начините да разберете какво дължите по сметките на текущите си кредитни карти е като проверите кредитните си отчети (ако издателят на кредитната Ви карта докладва на бюрото за потребителски кредити). Проверката на кредитните Ви отчети е важна, защото част от информацията, съдържаща се в тях, се използва за изчисляване на кредитните Ви оценки.

Преди да кандидатствате за заем, трябва да се уверите, че в отчетите няма сбъркани дерогационни бележки. Потребителски кредитни бюра не са перфектни, затова е важно внимателно да прочетете кредитните си отчети сами. Ако има фалшиви отрицателни оценки, трябва да се свържете с конкретната кредитна компания, която изготвя доклада, заедно с доставчика на информация, за да отстраните грешката.

Да сте запознати с кредитните си резултати също е от огромна важност. Кредитният Ви рейтинг, заедно с други фактори (например, съотношение на дълга към дохода), може да повлияе на коефициентите за одобрени за кредит и условията, за които отговаряте. Не се обезсърчавайте, ако рейтингът Ви не е такъв, какъвто Вие искате да бъде. Съвсем малко труд може да постави нещата на мястото им.

  1. Подобрете кредитното си „здраве“

След като вече имате представа за кредитното си досие, е време да започнете да подобрявате и кредитното си здраве. Вашите кредитни резултати се изчисляват с помощта на различни кредитни фактори и скоринг модели. Опитайте се да се съсредоточите основно върху факторите с най-голямо въздействие, като историята на плащанията, например, но направете всичко възможно, за да подобрите цялостното си кредитно здраве. Факторите, които по някакъв начин могат да повлияят на кредитните Ви резултати, включват:

  • История на плащанията – въпреки че не можете да се върнете назад във времето и да поправите миналото, всички текущи плащания поне на минимална стойност, платени навреме, са ключови за тази част от резултата Ви.
  • Използване на кредита – направете всичко по силите си, за да запазите нивото на дълга, което дължите, ниско, в сравнение с общия Ви кредитен лимит – в идеалния случай, по-малко от 30%. Кредитните линии с превишена стойност могат да бъдат отчетени като „особено вредни“ от кредиторите.
  • Дължина на кредитната Ви история – можете да създадете по-дълга и значима кредитна история, ако държите старите си сметки отворени, вместо да ги прекъсвате след изплащането на дълга.
  • Микс от кредити и видове заеми – въпреки че не е добре да кандидатствате за всевъзможни видове кредити, тази секция от кредитното Ви досие може да бъде натурално подобрена с времето, като преживявате значими финансови събития, като например покупка на жилище.
  • Последни кредити – тегленето и дори кандидатстването за няколко нови кредита едновременно за кратък период от време ще Ви накара да изглеждате рискови клиенти пред заемодателите. Отварянето на нови кредитни сметки само когато е необходимо и когато знаете, че можете да се справите с тях отговорно, обикновено е най-добрият залог.

 Поинтересувайте се кои са видовете заеми, подходящи за вас и сравнявайте различни оферти за да ви улесни максимално при избора ви за най-изгоден кредит. След като усилено сте работили за подобряване на кредитното си досие, вече е време да започнете да се „оглеждате“ за най-доброто предложение. Имайте предвид, че може да се окаже огромна грешка да изберете директно първия заем, който Ви бъде предложен.

Различните кредитори ще Ви предложат различни лихвени проценти и условия на заема, в зависимост от оценката на кредитоспособността и риска. Заемодателите имат свои собствени методи за оценка на тези фактори.

Ако в момента търсите най-изгодния кредит, трябва внимателно да оцените финансите си, за да разберете колко пари можете да си позволите да заемете отговорно.

Когато си избирате подходящ кредит, опитайте се да избягвате заеми, които имат високи такси за възникване, непосилни лихвени проценти и изключително кратки срокове на заемане. Тези видове заеми понякога имат за цел да се възползват от хората, които отчаяно се нуждаят от пари и нямат други възможности.

За да Ви спестим ровенето из различни сайтове, ние от Избирам.бг сме събрали промоционални оферти от компаниите за бързи кредити. Вярваме, че това ще Ви улесни максимално при избора Ви за най-изгоден кредит.

Сега, когато вече са Ви предоставени съвети за одобрение с лошо кредитно досие, можете да започнете да работите по отношение на заема, от който се нуждаете, и да започнете отговорно да управлявате на финансите си, за да заздравите кредитното си досие.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.