Фантастичен хляб с маслини правим повече от лесно

0
280

Този хляб с маслини става просто фантастичен, много е вкусен

хляб с маслини
Чуден хляб с маслини

Предлагаме ви рецептата за страшно вкусен хляб с маслини. Много лесно се прави, а после вкусът му е незабравим. Сигурни сме, че ще ви хареса, пробвайте.

Трябват ни 500 грама масло, 400 грама бира, 250 грама маслини, една връзка магданоз, сто грама масло, три лъжички захар, сол, бакпулвер.

Първо трябва да пресеем брашното с бакпулвера и да го поставим в една купа. Към него прибавяме солта и захарта, а после хубаво си разбъркваме сместа.

Бирата се добавя, но задължително на тънка струйка като непрекъснато се бърка. Като се получи една наистина единна и хомогенна смес, прибавяме към нея и нарязания на ситно магданоз, както и нарязаните маслини.



Взимаме една дълбока форма за кекс и постиламе хартия за печене по стените и дъното й. Но така, че краищата й да стърчат навън. Разтопяваме си маслото и изсипваме половината от него във формата за кекс.

Отгоре върху него сипваме сместа за кекса/хляба и я разстиламе с помощта на шпатула така, че да стане съвсем равномерна. Останалата част от маслото го изсипваме най-отгоре.

Накрая не ни остава друго, освен да пъхнем чудния хляб с маслини във фурната, където трябва да го оставим да се пече около час, на температура не по-висока от 180 градуса.

Е, такова нещо се получава след това, че има-няма само хляб да ядеш и друго не ти трябва. Вкусен, та дрънка. Няма човек, който да го е опитал и да не е останал очарован от вкуса и аромата му.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.