Изключително! 18-годишен донесе на България първо място в Европа

0
297

Едмонд Назарян сътвори истинско чудо, той е само на 18 г., а вече е еврошампион!

Браво, браво и пак браво! Това можем да кажем за представянето на Едмонд Назарян на европейското първенство по класическа борба в Рим.

Едмонд Назарян удиви цяла Европа

Младежът, който е само на 18 г., се окичи със златото в категория до 55 кг. На финала той надви руснака Виталий Кабалоев с категоричното 7:3 точки, пише Gong.bg.

Така Едмонд Назарян успя да спечели златен медал още в дебюта си на голям форум. Изключително постижение, което накара цяла Европа да говори за България.

До финала младежът стигна по безапелационен начин. Той записа три категорични победи – две с технически туш и една с туш.



На полуфинала подвигът му не беше по-малък, защото тушира не кого да е, а Елданиз Азизли, който е номер едно в Европа за 2018 година.

Едмонд Назарян е син на легендата на родната борба Армен Назарян. Баща му е двукратен олимпийски и трикратен световен шампион. Еди обаче не обича да го сравняват със златния му татко.

„Аз съм си аз, не съм новият Армен Назарян. Хората трябва да проумеят, че двамата сме различни хора. Надявам се да постигна същите успехи като баща ми, че дори и по-големи, но ми предстои много работа и много години труд.“, казва Едмонд Назарян.

В цяла Европа са удивени от представянето на младежа. Очакванията за негова титла не са били никак големи, тъй като е едва на 18 г., но той доказа, че за таланта няма възрастови ограничения.

Честито на България, вече имаме европейски шампион по борба!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.