Стойчо Керев разгадава една от българските мистерии

0
918

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни отвеждат в света на българските мистерии. Запознават ни с малко познат български ясновидец

Стойчо Керев

В поредицата „Новото познание“ гостува писателят Христо Нанев.

Разговорът започва с въпроса за греха. Стойчо Керев го постави като въпрос, а Христо Нанев казва, че грехът е най-крайното, непростимо отклонение.

Открай време свързват феномените с греха. Всъщност, определяли са ги като греховни, понеже са неудобни за някого.

Феномените са хора, които са целунати от Бога. Те са изпратени на Земята, за да прокарат мост към бъдещето. Подложени са на всякакви изпитания. Атакувани са от всички страни, защото са властелини на Светлината. Точно те са озарявали определена епоха от историята на човечеството.



Тези феномени са неразбрани, защото те са носители и на новото.

Един малко познат у нас феномен е брат Юрданчо. Той открива Кръстова гора. До онзи момент никой не е знаел за това свято място. Но той получава информация Свише. Научава, че на това място е имало манастир. Заровено е парче от Божия кръст и затова мястото е лечебно.

От този момент българите масово започват да посещават Кръстова гора. Някои от тях са се излекували като княгиня Евдокия, сестрата на цар Борис Трети. Страдала от нелечимата епилепсия. Преспала на Кръстова гора и се излекувала.

В знак на благодарност цар Борис Трети пита какво да направи. Брат Юрданчо иска царят да издигне кръст на това място. Изискването е кръстът да бъде железен и да тежи 66 кг.

Не след дълго на това място извира аязмо с лечебна вода.

През тези години до 1944 г. брат Юрданчо бил почитан като светец. Но след смяна на строя новите държавници преписват грехове и на българските феномени. Брат Юрданчо е заточен в лагер на Слънчев бряг. Полагал поправителен труд като каменоделец. Заровили го жив в земята до шията. Без вода и храна издъхнал, но простил на своите мъчители.

Баба Ванга също е била остро критикувана и унижавана. През 50-те години на ХХ век професор пише труд, в който я нарича шарлатанка. Това продължава докато Людмила Живкова не се застъпва и Ванга е обявена за първия официален български феномен.

Ванга вземала пари за своите предсказания и извършила грях, защото тази дарба не трябва да се заплаща.

След години строи църква на Рупите. Изкупува този грях, но тогава  православната църква я анатемосва.

Най-големият изследовател на българските феномени е проф. Георги Лозанов. След време неговият архив изчезва. Той е поставен 10 години под домашен арест. После емигрира в чужбина. Завръща се отново в България и малко след това умира. Напуска нашия свят огорчен.

Още интересни факти ще научите от видеото долу.

Стойчо Керев е подготвил нова изненада за всички свои фенове.

На 29 февруари 2020 г. в зала 10 на НДК от 16 до 18 часа предстои жива и вълнуваща среща с обичани лектори.

Билети можете да си купите от epaygo.bg/2138781394.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.