Уникалното мезе свински език с гъби е пред нас (топ рецепта)

0
542

Този свински език с гъби е нещо удивително вкусно

свински език с гъби
Страхотен е този свински език с гъби

Предлагаме ви рецептата за уникалното мезе свински език с гъби. Лесно се прави, може на тиган, но и на йенаглас (често го правим в него), а става нещо изумително вкусно и апетитно.

Трябват ни два свински езика, пет глави лук, 300 грама гъби, черен пипер, дафинов лист, три зърна бахар, шест лъжици зехтин или олио, сол на вкус.

Първо трябва да си сложим свинските езици в една тенджера с вода. В нея си добавяме бахара, дафиновия лист и черния пипер. А после я слагаме на котлона, за да заври.

След като заври си отпенваме бульона с една решетъчна лъжица, а свинските езици си ги оставяме да се доварят до пълна готовност. Ако пък сте ги поставили в тенджера под налягане, ги варите 30 минути, след като парата започне да излиза от вентила.



Когато са вече хубаво сварени, езиците си ги изваждаме. И веднага ги охлаждаме със студена вода, за да може да се обелят по-бързо и лесно. Нарязваме си след това на ситно гъбите и лука.

В едно тиганче с мазнина си запържваме първо лука, а после и гъбите. Наливаме си вътре и малко от бульона, в който са вряли свинските езици. След като омекнат гъбите си прибавяме вътре обелените и нарязани на филийки или парченца езици.

Подправяме ги чак после с черен пипер отново и със сол на вкус. А след това ги оставяме за около 15-ина минутки да се готвят на тих огън на котлона. Може обаче да се направи и в йенаглас.

Става нещо уникално вкусно и може да го сервирате и за делник, и за празник.

Върви с гарнитури по избор като сред тях са различни по вид картофи, различни видове салати, ориз и каквото друго ви хрумне или пък обичате. Ще видите, че много ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.