Любимите бабини пирожки с два вида плънка (топят се в устата)

0
782

Тези бабини пирожки се правят лесно и са изумително вкусни

бабини пирожки
Лесни и вкусни са тези любими бабини пирожки

Предлагаме ви рецептата за любимите ни бабини пирожки, с които сме израсли като деца. Толкова са вкусни, че направо се топят в устата, а и винаги се получават отлично. Горещо ви ги препоръчваме.

Трябват ни две чаши и половина брашно, 100 грама масло, три жълтъка, половин чаша мляко, 6 грама суха мая, едно яйце, една лъжичка захар, черен пипер и сол на вкус.

За плънката трябва да имаме 500 грама кайма, една глава лук, две лъжици олио, 100 грама кашкавал. А за втората плънка със зелен лук са ни необходими две сварени яйца, връзка зелен лук и лъжица и половина масло.

Първо смесваме маята с половин чаша топла вода, след което добавяме половината от брашното и разбъркваме хубаво. Оставяме да втаса на по-топло място.

След това добавяме жълтъците, захарта и солта, а после заливаме всичко с топлото още мляко. Слагаме маслото заедно с останалото брашно и замесваме тестото. Оставяме го да втаса за близо два часа.



През това време приготвяме плънката от месото като първо нарязваме лука на ситно и го запържваме, а после прибавяме към него каймата за около 8-9 минути.

След това добавяме кашкавала и разбъркваме добре.

Зелената плънка правим като режем лука на ситно и го смесваме с разтопеното масло и яйцата, а после подправяме всичко това по наш вкус. Разбъркваме отново добре.

От тестото разточваме блат, чиято дебелина е добре да бъде около половин сантиметър и с помощта на чаша изрязваме от него кръгове.

На половинката от всяко кръгче поставяме от месната плънка, а в другата половина от зелената плънка и съединяваме двата края.

Готовите вече пирожки намазваме с масло отгоре и поставяме да се пекат на 180 градуса във фурната за не повече от двадесетина минути.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.