Мира Добрева удивена от столетник!

0
362

Мира Добрева не може да повярва, че човек на 100 г. може да бъде толкова жизнен!

„Задава се към мен, а охлювът на старостта не може да го достигне. Умилявам се от старомодния му костюм, изваден някъде от средата на миналия век. За да ме посрещне, си е сложил оранжевата вратовръзка…

Мира Добрева
Мира Добрева взе интервю от столетник

Отива му и сламената шапка, и плетените обувки, но най-поразяваща е усмивката му. Никой не си представя така столетниците.

100-годишнината се тътри подире му, а той пъргаво ситни към 101-то си лято, с бодра крачка и ведър дух – досущ като онези, когато е бил директор на копринената фабрика във Велико Търново и станал първият началник, издал заповед: Задължителна 10-минутна почивка за физкултура!

“Не ма гледай тъй, таз физзарядка увеличи производителността пет пъти!” – кори ме бай Деян! А аз не че не вярвам, не мога да му се начудя: Основал и театър във фабриката, и сам бил първи артист в него. Пенчо Кубадински му дал кола, както се полага на директор, обаче той, за да може да тича, я подарил на един от подчинените си, дето съблюдавал копринените буби. Онзи да ги кара насам-натам, а наш Деян – да кара краката си да тренират. Никога не е спирал да спортува. Футбол. Конна езда. Плуване. Тенис на маса… Бил и сладкар. Не затова, но сладко си живеели с жена си цели 70 години. Нея днес я няма, но Деян Чаушев и за миг не я забравя. И Вие няма да забравите за него, щом прочетете книгата.
Ще излезе през ноември.“



Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.