Тази молитва към Свети Трифон спасява от беди и от бедствия

0
3924

Името на Свети Трифон свързваме с празника Трифон Зарезан. Но Свети мъченик Трифон е голям закрилник на нуждаещите се

Свети мъченик Трифон

На редакционната поща на ТОПактуално.ком (topactualno.com) получихме писмо от сем. Надя и Росен Стоянови.

В него сем. Стоянови споделиха, че Свети Трифон им помогнал в много тежък момент от  живота.

Преди три години в началото на есента Надя неочаквано останала без работа. Била съсипана, защото много харесвала работата, която вършела. Добре се разбирала и с нейните колеги. А и заплатата й била доста добра.

Но новият началник намерил начин да я махне, за да сложи на нейно място негова позната.



След като се отърсила от първоначалния шок, Надя решила, че е достатъчно опитна и бързо ще си намери нова работа. Но търсенето се оказало огромна мъка. Понеже нямала връзки и протекции, ходенето на интервюта се оказало без резултат. Сем. Стоянови живеят в по-малък град. Затова връзките там са от огромно значение за добра работа. Който не разполага с подходящи протекции може да бъде продавачка или шивачка.

Надя решила, че ако наистина не успее да си намери нещо, което отговаря на нейните интереси и възможности, ще се примири и ще започне работа в шивашки цех.

В началото на декември някой блъснал колата им. Щетата била голяма. Застрахователят обещал да плати определена сума. Но семейството не можело без личен автомобил. А ремонт на старата кола щял да струва доста скъпо. Те нямали възможност да вземат кредит, за да си купят нов.

И вместо да очакват с нетърпение края на старата и началото на новата година, сем. Стоянови започнали да изпадат в отчаяние. По-голямото от двете им деца било студент в голям град и издръжката му била висока.

До този момент сем. Стоянови не се определяли като религиозни  хора. Влизали в църква само на големите празници и на своите лични. Да си запалят свещички за здраве.

Притеснени за бъдещето на своите деца, Надя и Росен решили, че ще търсят помощ от Бога.

Започнали да ходят редовно в храма. В неделя не пропускали службите.

Така минал целият месец януари на следващата година. На 2 януари е денят на Свети мъченик Трифон. След края на службата, Надя останала дълго време в храма. Молела се горещо на Свети Трифон да им помогне.

През това време клисарката чистела около свещниците. Заговорили се с Надя. Попитала жената какви проблеми има, защото изглежда угрижена. Надя споделила накратко.

Клисарката донесла една книга и посочила молитва към Свети Трифон. Накарала Надя да я препише и да я казва вкъщи сутрин и вечер.

В началото Надя не казала на съпруга си. Но след една седмица накарала и него да започне да чете молитвата.

Февруари минал. Дошъл месец март.

Една вечер Росен се прибрал изключително щастлив. Оказало, се че един от големите началници във фирмата, в която работи заминал в София. Там му предложили много изгодна работа. На тръгване този началник сам предложил на директора Росен Стоянов да поеме неговия пост.

Росен останал изумен. Никога не е проявявал амбиция да става началник. Винаги се стараел да си върши работата съвестно. И точно него да изберат сред поне 10 евентуални кандидата.

А новата заплата щяла да бъде почти двойна на досегашната. Новината зарадвала и Надя. Защото с такива доходи издръжката на студента щяла да бъде достатъчна. Ще могат да решат проблема и с личния си автомобил.

Сем. Надя и Росен Стоянови са убедени, че точно  Свети мъченик Трифон им помогнал. Те продължили да казват молитвата ежедневно, но вече не за да получат помощ, а да благодарят за нея.

Споделят своя опит с всички читатели на ТОПактуално. ком (topactualno.com). И казват, че ако имате проблеми, започнете да търсите помощ и от Свети Трифон.

Молитвата към Свети Трифон, която върши чудеса

Сърдечно благодарим на читателите на ТОПактуално. ком (topactualno.com) Надя и Росен Стоянови, че споделиха с нас своите преживявания и молитвата, чрез която успели да се избавят от проблемите!

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.