Молитвата към Свети Харалампий дарява здраве и благоденствие

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Свети Харалампий е велик чудотворец и лечител. Ние отправяме молитвата към него, за да изпросим неговата помощ и той ни помага

Молитвата към Свети Харалампий е подходяща за плодородие, за богата реколта и за всякакво благополучие.

haralmbos

Икона на Свети Харалампий

Казвате я не само за неговия празник 10 февруари, но и през цялата година.

В молитвата са споменати и пчелите, защото Свети Харалампий е техен духовен покровител. Както и на всички пчелари. Освен, че събират мед, пчелите помагат на растенията да се опрашват и това гарантира добра реколта от плодове.

Свети Харалампий бил велик лечител.Той е познат като голям враг на чумата и други тежки болести. Затова го молим да ни избави от болести и други страдания, които рушат нашето физическо и емоционално здраве.“О, пречудни Свети свещеномъчениче Харалампие, велик застъпниче пред Господ,

Като се прекланям пред твоята воля и сила на духа, с които си изтърпял толкова тежки мъки и страдания, но не си предал Божията воля,  застъпи се за нас грешните пред Всевишния да опази Светата православна църква и всички люди свои от нашествия на врагове и иноверци.

О, пречудни Свети свещеномъчениче Харалампие, велик застъпниче пред Господ,

Най-смирено те моля да се застъпиш за мен (нас) грешния/грешната/грешните  (имена) пред нашия Господ Бог  и да го помолиш да ме (ни) избави от всяка тежка болест и душевно страдание.

О, пречудни Свети свещеномъчениче Харалампие, велик застъпниче пред Господ,

Помоли  Господ и тази година да даде на всички нас грешните благоденствие – да няма напаст по пчелите, посевите, овошките и по животните; да паднат добри валежи, да грее ярко слънце; да се роди богата и изобилна реколта.

В името на Отца и Сина, и Светия Дух, нине и присно, и во веки веков.

Амин!”

 

Свети Харалампий

Частица от чудотворните мощи на Свети Харалампий

Превод от руски език: Милена Христова

Молитва  за  избавяне  от всяко зло към 
Св. свещеномъченик  Харалампий

“О, всесвети и велики свещеномъчениче Харалампие, доблестен и непобедим Христов воине, преизряден угодниче Господен, горещ наш застъпниче и бърз помощниче в скърбите.

Помогни на нас, грешните и недостойни Божии раби в сегашния живот и измоли Господа Бога да ни дари прошка на всички наши съгрешения с дело, с дума, с мисъл и с всички наши чувства.

Помогни ни при излизането на нашите души, за да ни избави Господ Бог от въздушните митарства и от вечната мъка.

Запази и закриляй всички христоименити люде, които славят и почитат твоите досточтими страдания.

Огради и всяка християнска страна и я запази с твоите свети молитви от световни смутове, от земетръс, от нападение на другородци и от междуособни борби, от глад, наводнение, огън, меч и от внезапна смърт, според както сам си се молил на Бога и си рекъл: Господи, ако Ти е угодно, дай слава на Твоето име и дето бъдат положени моите мощи и се почита моята памет, там да не бъде глад, мор, заразителен въздух, който погубва плодовете, а да пребивава мир, телесно здраве, душевно спасение и всяко добро.

А сега, като имаш преголямо дръзновение пред Него и като предстоиш винаги пред престола Господен, помоли се за нас, негодните Божии раби, които сме в греховна тъмнина, и ни избави от Божия гняв и от вечното наказание. И така, чрез твоето застъпничество и помощ, Христос Бог, по Своето милосърдие и благодат, да ни даде да поживеем в този век тих и безгрешен живот, и да ни избави от лявата страна, като ни удостои да застанем отдясно при всички светии.

Амин!”

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар