Молитвата към Свети Харалампий дарява здраве и благоденствие

0
6873

Свети Харалампий е велик чудотворец и лечител. Ние отправяме молитвата към него, за да изпросим неговата помощ и той ни помага

Молитвата към Свети Харалампий е подходяща за плодородие, за богата реколта и за всякакво благополучие.

haralmbos
Икона на Свети Харалампий

Казвате я не само за неговия празник 10 февруари, но и през цялата година.

В молитвата са споменати и пчелите, защото Свети Харалампий е техен духовен покровител. Както и на всички пчелари. Освен, че събират мед, пчелите помагат на растенията да се опрашват и това гарантира добра реколта от плодове.

Свети Харалампий бил велик лечител.Той е познат като голям враг на чумата и други тежки болести. Затова го молим да ни избави от болести и други страдания, които рушат нашето физическо и емоционално здраве.



„О, пречудни Свети свещеномъчениче Харалампие, велик застъпниче пред Господ,

Като се прекланям пред твоята воля и сила на духа, с които си изтърпял толкова тежки мъки и страдания, но не си предал Божията воля,  застъпи се за нас грешните пред Всевишния да опази Светата православна църква и всички люди свои от нашествия на врагове и иноверци.

О, пречудни Свети свещеномъчениче Харалампие, велик застъпниче пред Господ,

Най-смирено те моля да се застъпиш за мен (нас) грешния/грешната/грешните  (имена) пред нашия Господ Бог  и да го помолиш да ме (ни) избави от всяка тежка болест и душевно страдание.

О, пречудни Свети свещеномъчениче Харалампие, велик застъпниче пред Господ,

Помоли  Господ и тази година да даде на всички нас грешните благоденствие – да няма напаст по пчелите, посевите, овошките и по животните; да паднат добри валежи, да грее ярко слънце; да се роди богата и изобилна реколта.

В името на Отца и Сина, и Светия Дух, нине и присно, и во веки веков.

Амин!“

 

Свети Харалампий
Частица от чудотворните мощи на Свети Харалампий

Превод от руски език: Милена Христова

Молитва  за  избавяне  от всяко зло към 
Св. свещеномъченик  Харалампий

„О, всесвети и велики свещеномъчениче Харалампие, доблестен и непобедим Христов воине, преизряден угодниче Господен, горещ наш застъпниче и бърз помощниче в скърбите.

Помогни на нас, грешните и недостойни Божии раби в сегашния живот и измоли Господа Бога да ни дари прошка на всички наши съгрешения с дело, с дума, с мисъл и с всички наши чувства.

Помогни ни при излизането на нашите души, за да ни избави Господ Бог от въздушните митарства и от вечната мъка.

Запази и закриляй всички христоименити люде, които славят и почитат твоите досточтими страдания.

Огради и всяка християнска страна и я запази с твоите свети молитви от световни смутове, от земетръс, от нападение на другородци и от междуособни борби, от глад, наводнение, огън, меч и от внезапна смърт, според както сам си се молил на Бога и си рекъл: Господи, ако Ти е угодно, дай слава на Твоето име и дето бъдат положени моите мощи и се почита моята памет, там да не бъде глад, мор, заразителен въздух, който погубва плодовете, а да пребивава мир, телесно здраве, душевно спасение и всяко добро.

А сега, като имаш преголямо дръзновение пред Него и като предстоиш винаги пред престола Господен, помоли се за нас, негодните Божии раби, които сме в греховна тъмнина, и ни избави от Божия гняв и от вечното наказание. И така, чрез твоето застъпничество и помощ, Христос Бог, по Своето милосърдие и благодат, да ни даде да поживеем в този век тих и безгрешен живот, и да ни избави от лявата страна, като ни удостои да застанем отдясно при всички светии.

Амин!“

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.