Зверска катастрофа у нас уби 1 дете и 3 възрастни

0
301

Поредната катастрофа, превърнала се в страшна трагедия, която се разигра у нас уби 1 дете и още 3-ма възрастни днес след обяд

Летовници, които направили своята ваканция в селището Неа Врасна, се прибирали с бус на агенцията „Оазис-А”.

Около 16:00 часа въпросният злополучен бус с регистрация Благоевград се врязал в паркирания наблизо до Кресна товарен камион с регистрация Румъния.

При зверския удар 4 човека са загинали на място. Това са 40-годишният Д.Й.  от  Самоков, 41-годишната С.Й. също от  Самоков, 67-годишната Н.С.  от  Благоевград и едно дете на 9 годинки от Благоевград с инициали Ц.С.

катастрофа
Зверска катастрофа отне живота на 1 дете и 3 възрастни днес

Бог да ги прости всички! Съболезнования на техните близки!



В МВБАЛ на Благоевград са настанени с травми и наранявания мъжете  В. Сотиров  на 52 години, който управлявал буса и 39-годишният Ю.К., заедно с 35-годишната Е.К.  и още 2 деца – Й.К. на 8 години  и В.С. на 18 години. Всички те са жители на Благоевград, потвърдиха от БЛИЦ.

По първоначална информация шофьорът на буса вероятно е заспал на волана и затова е причинил тежкото ПТП.

Е79news потърсиха за коментар собственика на агенцията г-н Васил Ангелов, който отказал да разговаря днес с медии, защото не може да излезе от шока, който преживял.

Единственото нещо, което казал е, че бусът е изправен, защото винаги се правят проверки на превозните средства на туристическата агенция, именно за да не стане някоя непредвидена катастрофа.

Водачът Сотиров, предизвикал тази катастрофа,  е откаран в болницата в безсъзнание. Разследващите очакват той да се събуди, за да вземат неговите показания.

Случват и се и подобни катастрофи, когато водачът изпадне в здравословно неразположение или когато заспи на волана.

Не случайно в Закона за движение по пътищата е упоменато, че лицата, които ще шофират на дълъг път трябва да са отпочинали, бодри и в кондиция, за да не предизвикат катастрофа и друго ПТП.

Ако ви се налага да пътувате, не пропускайте да сте се наспали добре. Ако сте на частно пътуване и усетите, че ви се преспива, по-добре е да спрете за 10-15 минути и да дремнете, отколкото да се мъчите да бъдете будни и накрая да завършите пътуването фатално!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.