БГ лекар кардиолог почина от COVID-19: Дълбок поклон!

0
295

Ако някой все още смята, че заразата COVID-19 не е сериозен проблем, тези примери трябва да бъдат показателни

Д-р Марков почина погубен от COVID-19. Съболезнования!

Известният в Добрич кардиолог д-р Ивелин Марков почина на 70-годишна възраст.

Д-р Марков бил настанен в болницата с положителен тест за COVID-19. В изявлението на медиите от Добрич не се споменава как се е заразил. Но след като е практикувал, вероятно д-р Марков е хванал заразата от някой пациент.

Получил усложнения на дихателната система по време на престоя в болницата. Интубиран е. Неговите колеги са положили абсолютно всички усилия, за да спасят живота на уважавания кардиолог. Но за съжаление болестта се оказала по-силна.

Освен това д-р Марков не е страдал от съпътстващи заболявания като инсулт, диабет, високо кръвно, рак и други.



Това показва, че заразата COVID-19 е в състояние да унищожи всеки човек.

Защото до преди дни се говореше, че малките деца не са податливи на болестта. Че младите хора също за защитени, защото имат силен организъм. Че най-уязвимата група са онези пациенти, които страдат от съпътстващи заболявания. Особено възрастните хора. Но вече стана ясно, че не е така.

Във ВМА почетоха паметта на всички лекари, медицински сестри, доброволци, полицаи, миньори и други, които са загинали при изпълнение на Хипократовата клетва.

В своето слово, генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски каза, че от началото на  COVID-19 до вчера са загинали общо 7 души. Това са 4-ма лекари, 1 медицинска сестра и 2-ма шофьори на линейка. Техните имена също бяха включени в този тъжен списък. 

След гибелта на д-р Марков  имената се увеличават с още едно.

Дълбок поклон пред светлата памет на д-р Ивелин Марков!

Екипът на ТОПактуално.ком изказва най-искрени съболезнования на всички близки на д-р Марков, на неговите колеги и пациенти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.