За 35 минути: Най-майсторската печена сьомга в уникална марината

0
246

Тази печена сьомга в марината е нещо уникално

печена сьомга
Страхотна става тази печена сьомга с чудна марината

Предлагаме ви рецептата за наистина най-майсторската и страшно бърза печена сьомга, която правим в чудна марината. Само за нищо и никакви си 35 минутки ще е при вас на трапезата. Доволни ще останете.

Трябват ни четири филета сьомга, четвърт чаша портокалов сок, четвърт чаша соев сос, четвърт чаша кафява захар, една трета чаша нарязан зелен лук, две лъжици лимонов сок, четири скилидки чесън.

Първо трябва да разбъркаме хубаво всички съставки за вкусната марината. След това взимаме филетата от сьомга и ги подреждаме в една тавичка.

Заливаме ги обилно отгоре с маринатата и ги оставяме да се мариноват добре за около час и половина. Колкото повече време прекарат в тази марината, толкова по-вкусни ще станат после.



След като са вече добре мариновани, филетата от сьомга се поставят във фурната, за да се изпекат. Тя трябва да е предварително загрята на умерена температура.

Може да ги метнем и на нагорещената скара, където ще им трябват около 15-ина минутки и също ще станат вкусни. Съветваме ви обаче да използвате фурната, защото в нея се получават най-добре.

По време на самото печене, от време на време намазвайте филенцата отново с маринатата. Когато са напълно готови, ги сервираме с гарнитура по наше си желание.

Вървят чудесно с картофена салата, но и само така да си ги хапвате, ще останете повече от очаровани. Вкусни, апетитни и приятно уханни са.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.