Иван Тренев разгадава две от най-великите световни загадки

0
221

Журналистът и писател Иван Тренев гостува в предаването “Без формат” на ТВ Хасково. С водещата Христина Котларска говорят за Пушкин и Моцарт

Иван Тренев разкрива тайни за Пушкин и  Моцарт

Световни учени от различни страни са провели нови изследвания. Според тях Пушкин и Моцарт не са починали както се тиражираше до сега.

Те инсцинирали своята смърт. Продължили да живеят в чужбина.

Пушкин поддържал връзки с френските декабристи.

Владеел отличен френски и приличен английски.Пушкин водел война с император Николай Първи. С банкерите и дворцовите служители. Той се противопоставял на властта и на порядките.

Великият Пушкин прахосвал своите пари за покер и жени. Имал няколко извънбрачни деца.

Обеднял до краен предел, талантливият поет решил да инсцинира своята смърт. Така императорът щял да опрости дълговете му. И децата му нямало да носят финансовото бреме на дълговете.

Дуелът е проведен през 1837 г. Куршумът улучил Пушкин в крака. Раната кървяла, а той живял известно време. Бълнувал. А би трябвало да е умрял от кръвозагуба, казват медиците.

Погребението било тайно. Без право семейството му да се прости с него. С военен ескорт тялото е пренесено до гробището.

Преди няколко години гробницата е отворена. Имало череп и две кости по масонски ритуал. След експертиза е доказано, че костите са на възрастни мъж и жена. Кости на Пушкин няма.

Защото казват, че той отишъл във Франция и се превърнал в Александър Дюма.

Една година след гибелта на Пушкин излиза на светло личността на Александър Дюма-баща. До тогава бил напълно неизвестен. Написал един роман, в който е описан битът и животът в руския императорски двор. Всички детайли са детайлно подробни. Външен човек, още повече чужденец, няма как да ги знае.

Руският император забранява романът да бъде преведен от френски на руски.

Правени са графологически експертизи на почерка на Пушкин и на Дюма. Френските и руски учени са убедени, че почеркът е един и същ.

Пушкин живял в Южна Русия с бесарабски българи. Бил заточен от императора в Бесарабските земи, в Кишенев. Българите много са му помагали.

Там става масон в ложата под влияние на ген. Инзов.

По време на изгнанието пише две произведения за Кърджали.

Син на Пушкин е участвал в Руско-турската война в България. Офицерът Александър Александрович Пушкин се проявил като голям герой.

Не пропускайте видеото долу. От Иван Тренев ще научите какво е станало с Моцарт след мнимата му смърт.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.