Безкомпромисна: Британската кралица наказа сериозно провинил се мъж 

0
486

От секретариата на кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец излезе съобщение за решението на Нейно Величество

Елизабет Втора наказа провинилия се Харви Уайнстийн Сн: ФБ

Кралицата отне връчен Орден на британската империя за антихуманно поведение и престъпления срещу личността.

През 2004 г. Харви Уайнстийн получава Орден на Британската империя.

Това е изключително високо държавно отличие. То се присъжда на хора с особено големи постижения и заслуги.  Или за благотворителност, или за заслуги в областта на културата, медицината, спорта и други.

Американският продуцент Харви Уайнстийн получава Орден на Британската империя на 29 октомври 2004 г. на специална церемония в Бъкингамския дворец.



На 24 февруари 2020 г. американският продуцент Харви Уайнстийн е осъден на 23 години лишаване от свобода.  68-годишният американец обжалва присъдата.

Но доказателствата се безспорни. Той извършил сексуално посегателство над сътрудничка. И изнасилил актриса.

Като владетел, но също така като жена, съпруга, майка, баба, прабаба Нейно Величество е погнусена от подобни прояви.

Затова официално отне ордена на Британската империя.

По този начин защити честта на невинните и за пореден път доказа, че държи на висок морал. А за виновния продуцент това решение е огромно унижение и голямо морално наказание.

Американският продуцент Харви Уайнстийн и кралица Елизабет Втора в добрите стари времена Сн: ФБ

През своето дълголетно царуване британската кралица нито веднъж не се е замесвала в нито един скандал. Без значение дали е финансов или от интимен характер.

Преди месеци Елизабет Втора наказа своя син принц Андрю. Той се беше замесил в скандал с жени. Кралицата отне държавната издръжка, която му се полага. А също така забрани на своя син да я представлява на официални събития.

Принц Хари също усети силата на характера на своята баба.

В началото на 2020 г. принц Хари и Мегън Маркъл обявиха, че се отделят от кралското семейство. Искат да водят независим живот зад граница.

Кралицата отсече. Щом няма да изпълняват своите кралски ангажименти, няма да получават държавна издръжка. Освен това свали някои от техните привилегии. Накара младото семейство да върне 2,4 милиона паунда на данъкоплатците.

Парите бяха похарчени за ремонт на имението Фрогмур Котидж, в което трябваше да живеят на Острова. Парите за ремонта са от държавната издръжка за кралските особи. Без кралски ангажименти няма издръжка.

Наскоро британската преса писа, че преди дни принц Хари върнал сумата от 2,4 милиона паунда в бюджета на Англия. Как е станало възможно, ще научите ТУК.

 
loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.